Intrigi.bg Политика Калоян Методиев за раздялата си с Радев и крилата в БСП: Между...

Калоян Методиев за раздялата си с Радев и крилата в БСП: Между Боровец и Правец, категорично съм избрал Боровец

125
0

Конкретният повод за оставката ми е празненство в Боровец по случай преизбирането на Корнелия Нинова за лидер на БСП. Това каза бившият вече началник на кабинета на президента Румен Радев, Калоян Методиев, по БТВ.

На 21 септември Методиев написа в профила си във фейсбук, че напуска президентството заради „разминаване в оценките, методите и целите на политиката“. Малко по-късно от прессекретариата на Румен Радев изпратиха съобщение до медиите, че държавният глава е освободил началника на кабинета си. Методиев разказа, че по-рано същия ден Радев го е извикал в кабинета си и е казал „не може да продължаваме повече така“ по повод празненството на Нинова, на което Методиев е присъствал.

На въпроса дали има конфликт между лидера на БСП и държавния глава той отговори, че не може да коментира. Относно снимката, на която президентът е на една маса в хотел в Правец с Георги Гергов от БСП – един от враговете на Нинова в партията, бившият началник на кабинета на Радев каза: „Всеки сам решава с кого и къде да ходи и какви позиции да заема. Ако трябва да го изразя с метафора – между Правец и Боровец аз категорично съм избрал Боровец.

Калоян Методиев уточни, че е имал и доста различия с президента: промените в Конституцията, които държавният глава искал да прави без партиите, кадровата политика – Методиев искал повече млади хора в екипа, липсата на достатъчно пиар. Той даде за пример и днешното обръщение на президента, с което обяви, че налага частично вето на промените в Изборния кодекс. „Не може да правиш обръщения постоянно и за всичко. Обръщението на президента трябва да е рядкост, да отеква и да има резултат“, смята бившият началника на кабинета на държавния глава.

Методиев обяви, че подкрепя протеста с искане оставката на правителството и на главния прокурор, но смята, че той вече не е съвсем автентичен.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име