Intrigi.bg Политика Калин Стоянов: България няма да допусне намеса и дезинформация в изборите

Калин Стоянов: България няма да допусне намеса и дезинформация в изборите

31
0

България няма да допусне намеса и дезинформация в предстоящите избори. Това увери служебният вътрешен министър Калин Стоянов партньорите ни в НАТО в рамките на Парламентарната асамблея на Алианса, която се провежда в София.

„Понятието сигурност промени същността си и отдавна не се ограничава до обичайната концепция за военна защита“, констатира вътрешният министър

По думите му сигурността е станала хоризонтална тема, която изисква тесен диалог и сътрудничество между институции, организации, партньори, гражданско общество и медии. Дори в контекста на настоящите военни конфликти и новите заплахи, като дезинформация и киберпрестъпност, общественото възприятие за сигурността не е фокусирано върху общата заплаха, а е пречупено през регистъра на личното спокойствие и неприкосновеност, коментира Стоянов.

„Съвместно с Министерството на електронното управление и Централната избирателна комисия ще успеем да се справим и няма да допуснем намеса във вота на 9 юни“, категоричен е Стоянов.

„На ниво МВР, Министерство на електронното управление и множество други институции и агенции, които са ангажирани, работим активно да не допуснем каквото и да е влияние на изборите на 9 юни, обясни Стоянов. Министърът отбеляза, че в последните няколко години „имахме няколко избори и натрупахме необходимия опит“.

По думите му ситуацията е спокойна и за европейските, и за националните избори.

В първия ден на форума участваха служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име