Intrigi.bg Актуално Калин Вельов: Насилниците да ги кастрират хирургически, не химически!

Калин Вельов: Насилниците да ги кастрират хирургически, не химически!

554
0

„Твърдо подкрепям не просто химическата, а физическата кастрация за насилниците” избухна музикантът Калин Вельов. Музикантът е просто потресен от случилото се със 7-годишната Кристин, която стана жертва на бивш затворник от сливенското село Сотиря.


Момиченцето бе нападнато, пребито и насилено от мъжа, а в последствие почина на път за болницата. Вельов, който също е родител, настоя да се вземат изключително сериозни мерки за наказание на подобни престъпления, пише „България днес”.


След зверското убийство от ВМРО поискаха премахване на съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъдите при тежки престъпления и поискаха химическа кастрация за насилниците, както и при други подобни извращения.Доколкото разбрах химическата кастрация изисква 5-6—годишен процес с постоянно приемане на лекарства, които е много субективно дали този човек би взимал.


Кастрацията трябва да е реална и физическа. Категорично трябва да бъде премахната точката от закона, при която след признаване на убийството присъдата се намалява с 1/3. 

Свидетели сме, как престъпници се признават за виновни, намалява им се присъдата, имат добро поведение, работят в затвора, пак им се намаля присъдата и след 15 години излизат и отново започват да зверстват.


Плашат цели села, а никой не смее да се обади, защото всички се страхуват. Това ме ядосва най-много”, категоричен е Вельов.

Според него подобни престъпници не могат да се поправят и трябва да бъдат физически кастрирани, за да се знае, че това е превенция.


„Всеки път, когато се случи подобно зверство се оказва, че много хора знаят кой е убиецът, но мълчат. Дразня се, че нищо не се прави от обществото, а подобни типове трябва да имат страх от нас като нация”, казва още той.


Според музиканта трябва да се засили общественото внимание и да се подават сигнали дори и само при съмнения, че даден човек има такива наклонности.


В чужбина всички хора са бдителни и имат будно съзнание. Докато у на съседа може да чуе, че около него се извършва убийство или насилие, и ще си легне спокойно в леглото. 

Колко млади жени и деца си отидоха така. Съсипвам се, че продължават да се случват такива смразяващи убийства и не се взимат адекватни мерки”, завършва Вельов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име