Intrigi.bg интриги Калина Андролова: Слави иска да превърне парламента в клоунада, да внесе анархия,...

Калина Андролова: Слави иска да превърне парламента в клоунада, да внесе анархия, да отврати избирателя?

382
0

„Демокрацията представлява възможността на мнозинството обикновени хора да участват чрез избори, дискусии, партийни и други организации във формирането на дневния ред на обществото. Това обаче е един идеален модел, който никога не може да бъде реализиран в абсолютната си форма, но като фундаментална категория задава образец, по който трябва да се сравняваме. Къде точно стоим спрямо този идеал, попита Калина Андролова в ефира на БНР 

Новият български парламент се събра и показа дезориентиращи нагласи

Още в първия ден стана ясно, че всички са срещу ГЕРБ и че на пръв поглед и формацията на Слави ще играе тази роля – на дръзка опозиция. От късото полуизказване на Тошко Йорданов получихме усещане, че групата на Слави се интересува само и единствено от промени в Изборния кодекс и приемане на субсидия за политическите партии от 1 лев на глас. В същото време идеята за такава субсидия представлява истински удар срещу БСП и останалите формации и то на фона на лимитиран парламент. Тоест, интересът на Слави е към едни следващи избори.
Второто заседание на парламента създаде Комисия за проверка на изразходваните държавни средства от правителствата на ГЕРБ, което още повече засилва вероятността „Има такъв народ“ да решат да върнат мандата.

Но дори да изобретят някакво временно правителство 

схема, то ще е нещо като маскировъчен служебен кабинет, само че не на Радев, а на Слави Трифонов. Подобна комисия е продължаване на предизборната кампания и представлява единствено грубо плашило, тъй като този парламент ще бъде прекалено ограничен и никой не е в състояние да провери подобен обем информация. Ако изобщо просъществува, комисията ще има ролята на пощенска кутия за избрани казуси и ще развърти две-три глави около дръвника.

Съобщението на Слави, че ГЕРБ искат време, което няма да получат, прилича по-скоро на анонс за нови избори. От водевилната ситуация в парламента се вижда, че Слави не е профилактирал парламентарната си група как да се държат и какъв език да използват. Или задачата им е нарочна – пълен натурализъм, говорене, действия и поведение извън нормалността на политическата рамка, които да превърнат парламента в клоунада, да внесат елементи на анархия, което от своя страна да отврати избирателя.

Това все пак е парламент, а не шоу програма

Например „шофьорчето Борисов“ и „джипко бибитков“ не могат да бъдат названия за министър-председател, какъвто и да е той. Употребата им от парламентарната трибуна унижава парламентарната институция и девалвира държавата ни. Листите на Слави бяха попълнени с особено оперетно разнообразие. И изведнъж шоково се оказа, че въпросното интелектуално разнообразие трябва да управлява и държавата. Силният политически лидер трябва да води народа като създава убеждения, а не да следва народа като възпламенява настроенията му. Волята на народа трябва да се изразява в политиката чрез научни подходи, а не чрез смешки.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име