Intrigi.bg Крими Как 35-годишният Стоян удуши жена си и я закопа в двора

Как 35-годишният Стоян удуши жена си и я закопа в двора

386
0

Bарненският административен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и взе миналата седмица мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 35-годишния Стоян Стоянов от село Ново Оряхово, обвинен в убийството на жената, с която съжителства, пише „Телeграф“.

Обвинението, което му е повдигнато, е за умишлено убийство, като предвиденото в НК наказание за него е до 20 г. затвор.

Престъплението е извършено на 31 март във варненското село Ново Оряхово и е било разкрито само за часове от криминалистите от ОД на МВР във Варна, под прякото ръководство на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура.

Малкото село наруши пролетния си ритъм и остави в недоумение хората в него, след като познатият на цялото село Стоян Стоянов обявил, че 44-годишната Стоянка, с която съжителстват, е изчезнала.

Селото е малко, с около 200 жители, постоянно живеещи там. Намира се на 4 км от морето, на по-малко от 8 км от Шкорпиловци и на 37 км от Варна. Новината в първия ден на април обходила мълниеносно малкото село, след като се приела като първоаприлска шега.

След като мълвата стигнала и до близкото Старо Оряхово, откъдето била Стоянка и не я открили при близките й, се промъкнала злокобната мисъл, че с нея може да се е случило нещо лошо.

35-годишният Стоян бил криминално проявен и осъждан, живеел от 13 г. с 10 години по-възрастната Стоянка. Имали 3 деца – две момичета в 3-ти и 5-ти клас и момче в 1-ви клас. Семейството било от ромски произход от гилдията на калайджиите и живеело в наета от тях къща в Ново Оряхово, което е с изцяло българско население.

Жителите казват, че Стоян и Стоянка живеели добре, били изрядни и плащали редовно сметките. Грижели се за децата. Стоян ходел и вършел всякакъв вид обща работа, строителство и ремонти по къщите и така изхранвал семейството си. Стоянка била възпитана жена, пенсионирана по болест.

Е, имало и семейни скандали, като хората казват, че те били заради другите три по-големи деца на Стоянка от предишния й брак. Когато жената се опитвала да им помогне, у Стоян се събуждала ревност и агресия.

При последния подобен случай, след разправия, физически по-силният Стоян нанесъл няколко удара на жена си, а след това я хванал за гърлото и започнал да я души, докато тя издъхнала. По време на убийството децата им спали в съседната стая. След като Стоянка дълго време не станала, Стоян опитал да я съвземе, но тя била неподвижна. Чак тогава той проумял, че е убил жена си.

В паниката решава да прикрие престъплението, като взима лопата и заравя още топлото й тяло в двора зад къщата. След това инсценира изчезването й.

Когато по-късно се разбрало за изчезването на Стоянка, роднините не криели съмненията си към Стоян, който от страх от циганска вендета изчезнал от дома си. Когато го потърсили, открили само калните му обувки на входа на дома. Така по следите от тях те намерили в задния двор, близо до колибата на кучето, прясно разровена пръст, покрита с клони.

Роднините разкопали мястото и с ужас видели оттам да се подава парче чаршаф. Предположили, че в него е увита Стоянка, преди да бъде заровена. Веднага уведомили полицията.

Припомняме, че по-късно Стоян бил открит в землянка да държи бутилка със солна киселина. Планирал да се самоубие, но криминалисти и психолози го спрели. По-късно Стоян бил разпитан. Той направил пълни самопризнания.

Делото за определяне на мярката за неотклонение на разкаялия се убиец беше гледано в Окръжен съд- Варна, чрез видеоконферентна връзка, осъществена от следствения арест.

Пред съдебния състав Стоян каза само, че не знае какво да каже и че много съжалява. Защитата му не поиска по-лека мярка за неотклонение с мотива, че опитът му за самоубийство показва, че за него е по-добре да бъде държан под стража.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име