Intrigi.bg Свят Как търговската война между САЩ и Китай ще се отрази на клиентите...

Как търговската война между САЩ и Китай ще се отрази на клиентите на Huawei

527
0

„Търговската война няма да засегне потребителите на Huawei, които са закупили последните модели смартфони или планират да купят такива от наличните в магазинната мрежа.“ Това обясни Владимир Владков, главен редактор на сп. „ComputerWorld“, в студиото на „Европа сутрин“ с водещ Диана Радева.

Операционната система Андроид ще може да се използва и за новия модел Р 30, както и подобренията за сигурност, които се правят.

„Телефоните с по-стара операционна система може да не успеят да ги надградят, но това не означава, че апаратите няма да могат да се използват. Проблем ще има със следващите модели апарати. За тях Андроид няма да бъде възможен за употреба и ще трябва да се търси алтернатива.“, уточни Владков.

Той прогнозира, че магазинът за приложения ще бъде по-големият проблем, особено за хората, които си купуват Huawei извън Китай. В Китай не се използват приложения като gmail и youtube, които са масови в по-голямата част на света. Те използват собствени социални мрежи.

Реалната битката е заради 5 G мрежата.

Най-големите опасения на САЩ, че дава достъп до много индустриални автоматизирани роботи, цялата структура на производство на големи компании. Ако както САЩ казва Китай може да ни подслушва в тези области – ние сме загинали.

И в Китай приеха закон, че правителствените разузнавателни агенции могат да изискат информация от техните частни компании и те са длъжни да им я предоставят по закон. И в един момент, когато тази информация минава през тази 5 G мрежа, а тя е базирана на технологии на Huawei – притеснението им е основателно. Това заяви софтуерният специалист Иван Гайдаров.

И двамата специалисти очакват да се намери изход от сегашната ситуация, защото редица големи американски компании ще отчетат загуби от над 5% от прекъсването на връзките си с Huawei и увеличаването на вносните мита за китайските стоки. Сред тях е и Епъл, който ще трябва да плаща мита за собствената си продукция.

Подробности в следващото видео:

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име