Intrigi.bg Политика Как обвинителят, изготвил исканията за подслушване на протестиращи и син на Маргарита...

Как обвинителят, изготвил исканията за подслушване на протестиращи и син на Маргарита Попова, ще заеме висок пост в прокуратурата

98
0

Държавният обвинител Николай Попов, който изготви част от исканията за подслушване на протестиращи през 2020 г. и син на вицепрезидентката Маргарита Попова, е предложен за зам.-административен ръководител на окръжна прокуратура – София. Избирането му е насрочено за днес от прокурорската колегия на ВСС, става ясно от дневния ред на кадровия орган.

“Почти на 100% е сигурно, че Попов ще заеме новия пост без нито едно възражение”, коментираха пред Фрог нюз магистрати. Оказва се, че много скоро – на 30 март т. г., от редови обвинител, той е скочил в стола на зам.-шеф на специализираната прокуратура.  След закриването на “спеца”, това издигане му позволява да запази началническата позиция в системата. 

Припомняме ви, че през лятото на 2020 г., в разгара на протестите прокурор Попов от Специализирана прокуратура изготвя искания за прилагане на СРС във връзка с досъдебно производство за ОПГ, целяща преврат, престъпление по Чл. 95. от Наказателния кодекс. Искането е разписано от друг прокурор – Иван Първанов – син на бившия зам.-главен прокурор Валери Първанов от времето, когато прокуратурата се ръководи от Борис Велчев. В един изтекъл запис Бойко Борисов се обръща към него с галеното “Братиньо”.

В момента, в който Попов и Първанов изготвят документите за подслушване на протестиращите, те са със статут на командировани държавни обвинители от районна в специализирана прокуратура.

Медийни публикации свързват Маргарита Попова както с Бойко Борисов, така и с ДПС. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име