Intrigi.bg Мистерии Как наказват изневерите на мюсюлманките?

Как наказват изневерите на мюсюлманките?

758
0

Как е била санкционирана преди и сега измяната на съпругата при мюсюлманите. Мюсюлманската вяра значително се различава от християнската и от будистката също.

Отношението на източния мъж към жената може да изглежда, ако не странно, то поне доста старомодно, на съвременния западен човек. Известно е, че в исляма представители на красивата половина на човечеството имат някои ограничения. Те могат да се отнасят както за обществения живот, така и за личния.

Особености на традицията

Ако погледнете статистиката, можете да заключите, че предателствата и разводите сред вярващите мюсюлмани са изключително редки, да не говорим за аборти, които са забранени от закона.

Причината за това е стриктното спазване на древните традиции. Неспазването им може да доведе до трагични последствия. Ролята на жените и съпругите в исляма е регулирана и непроменена в продължение на много векове.

Основните им отговорности включват раждане и възпитание на потомството, домакинство, управление на придобитото имущество на съпруга. Всъщност те са истински пазители на домашното огнище. Мюсюлманката е длъжна да уважава своя благоверен, а също така и роднините – както своите, така и неговите.

Измяна на съпругата

Предателството на съпругата предполага, че омъжена жена встъпва в сексуална връзка със страничен човек. Трябва да се отбележи, че такова нещо като „предателство“ е изключително рядко в исляма.

И това се дължи не само на жестокото наказание, което може да последва след разкриването на измамата. Факт е, че момичетата се подготвят за брак в мюсюлманските страни от ранна възраст, отглеждат се в съответствие с религиозните традиции на своите предци, и това елиминира възможността за прелюбодеяние.

Според Корана, прелюбодейството е най-големият смъртен грях, възмездието, за чието извършване наказанието ще дойде незабавно. В някои страни за такова злодеяние е било предвидено дори смъртно наказание или е извършвано публично пребиване на нещастницата.

Съдебни производства

В днешно време това е рядка практика, но фактът на брачното прелюбодеяние се разглежда в присъствието на адвокат, съдия (имам, муфтис), четири външни лица, които имат безупречна репутация в обществото и свидетели.

Жената, извършила прелюбодеянието, се наказва с бой с камшик, но само при пълни доказателства за вина. Ако показанията на свидетелите се разминават, те могат да бъдат наказани по същия начин.

При отсъствието на свидетели и невъзможността да се докаже прелюбодеянието, извършено от съпругата, решението за налагане на наказание не може да бъде взето.

Ислямът не предвижда линч

Според религията предателството на една жена в исляма е голям грях, но Коранът не предвижда линч. Съпругът няма право да я наказва лично. Ако той я обвини публично, но не може да представи доказателства за вината ѝ, тогава той понася наказание от 80 удара с камшик.

В някои държави смъртното наказание е позволено, дори ако нещастните си признаят, че са сгрешили. За интимна връзка с неомъжени жени, може също да последва наказание

От момента на разтрогването на брака, мъжът престава да издържа бившата си съпруга. Днес има много поддръжници на подобни бракоразводни производства.

На двойките, в които съпругата е уличена в изневяра, силно се препоръчва да сложат край на официалните си отношения. Това обаче се случва, ако съпругът има подозрения за изневярата на любимата си, но няма доказателства.

Той има право да подаде молба за развод, като по този начин уреди проблема по мирен начин

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име