Intrigi.bg Крими Как МВР проверява спазва ли се домашната карантина

Как МВР проверява спазва ли се домашната карантина

205
0

Най-важно е хората, които биват поставяни под карантина, да я изпълняват. Среднодневно това са между 24 хил. и 25 хил. души. Патрулни автомобили проверяват на адрес съответния гражданин като го карат да се покаже на прозореца. В случай, че бъде установено, че лицето не е на адрес, се изготвя доклад, който се предава след това на прокуратурата“, заяви пред NOVA началникът на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски.

„В неделя, до 17.00 ч., има образувани 702 досъдебни производства, има и три присъди, две от които са пробация, а третата – пробация с глоба“, посочи той.

29 служители на МВР са с положителни проби за COVID-19 към момента.

Той добави, че в Банско са тествани 45 души от районното управление. Един е дал положителен резултат.

По повод снимката на военния министър Красимир Каракачанов, на която се вижда как нарушава наложените мерки, седейки на пейка в градинка, Терзийски отбеляза, че този, който го е заснел би трябвало да свидетелства къде и кога се е случило това, след което да се наложи глоба.

Над 2780 са съставените актове за разходки в парка към момента.

Във връзка с двойното убийство във Велинград, шефът на ГД „Национална полиция“ посочи, че най-вероятно става въпрос за отключена агресия.

„Няма предишен сигнал за домашно насилие или побой в семейството“, каза той.

Труповете на 68-годишен мъж от Велинград, неговата 58-годишна съпруга и 23-годишният им син бяха открити вчера сутринта в дома им. От полицията потвърдиха, че става дума за семейството на известен треньор по плуване. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име