Intrigi.bg Актуално Как изглежда имотен проект за 300 млн. евро?

Как изглежда имотен проект за 300 млн. евро?

186
0

OKOL Lake Park е името на най-новия мащабен комплекс от типа Golf & Residential Community.

Първа фаза от строителството му се очаква да започне през 2020 г. и ще включва международно голф игрище, петзвезден хотел, линеен парк и жилищни зони със семейни и ваканционни имоти.

Комплексът ще бъде разположен в района на язовир Искър, върху масив с обща площ около 3 000 дка в землището на Горни Окол, община Самоков, само на 30 км от София и 25 км от Боровец.Проектът е планиран съгласно принципите на устойчиво развитие, с грижа за опазването на околната среда и с изключително висока концентрация на зелени площи.Проектът ще се развива дългосрочно във времето, а цялостната инвестиция в него се оценява на 300 млн. евро. Първата фаза на строителство ще обхваща период от две години и планираните проектови елементи ще бъдат въведени в експлоатация поетапно през 2022 г.Очакваната инвестиция на първи етап е в размер на около 60 млн. евро.„OKOL Lake Park е вдъхновен от идеята за детство на свобода и стремежа към здравословен начин на живот. Основният замисъл на проекта е създаването на място, което предлага всички удобства и възможности за модерен живот, работа и отдих, в по-голяма близост до природата“, каза инж. Валентин Каназирев, основен инвеститор в проекта и председател на Съвета на директорите на „Маркан Холдинг“ АД.Освен жилищните зони, в комплекса ще бъдат изградени офиси, училище, магазини, забавления и пространства за релакс и спорт.Основен инвеститор в комплекса е „Маркан Холдинг“ АД. Към момента компанията е реализирала няколко собствени инвестиционни проекта в България на обща стойност около 130 млн. лева.

Ключово звено в структурите на холдинга е строителната компания „Маркан“ ЕООД, която е основана през 1993 г. и е позната като една от водещите фирми в строителния бранш в България.

OKOL Lake Park се реализира с активното участие на няколко международни партньорски компании. Френският хотелски оператор Accor ще управлява 5-звездния хотел, който ще функционира под луксозния бранд Pullman.

Партньори в проектирането и управлението на голф игрището са специализираните международни компании International Management Group и European Golf Design, а цялостният мастър план на комплекса е разработен от водещата френска компания за урбанистично планиране Egis Group, съвместно с Аtelier Villes & Paysages.


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име