Intrigi.bg Булевард Как една статия накара Тони Скот да направи филм за единствената жена...

Как една статия накара Тони Скот да направи филм за единствената жена – ловец на глави

379
0

Ловецът на глави е професия, която повечето зрители успяха да опознаят с помощта на сериала „Ренегат“ с Лоренцо Ламас. Холивудския актьор изпълняваше точно тази служба – ловеше престъпници. Обикновено самата професия може да ни се струва твърде филмова, но реалността не е чак толкова романтична, колкото сме я виждали.

Рисковете са неизбежни, но сред списъка с някои от най-известните такива кадри, можем да открием присъствието на Домино Харви. Нейният живот по никакъв начин не може да се свърже с професията „Ловец на глави“. Родена е в семейството на актьора Лорънс Харви и модела Полин Стоун.

Домино не успява да опознае баща си и майка ѝ я мести в един от влиятелните квартали на Лондон. Противно на очакванията, Домино израства като мъжкарана, която вместо кукли залага на екшън фигурки. Хобито ѝ ще я отведе по-късно към бойните изкуства, а с тях започват и проблемите. Младата дама ще бъде изключена от четири училища и от всяко едно ще има само една причина – сбиване с момчетата. Някъде в тийнейджърските години ще реши, че вече няма да посещава учебни занятия.

Заменя ги с идеята да бъде професионален модел и нейният профил ще бъде представляван от модна агенция Форд. Малко по-късно ще стане ясно, че никой не може да потвърди това, защото реално няма агенция, която да пази архива на Домино или някога да я е наемал. Има натрупан стаж като DJ в Лондон.

На 19-годишна възраст ще бъде в Израел, а по-късно ще се премести в Южна Калифорния, където майка ѝ вече била след брак с американския бизнесмен Питър Мортон. Именно там ще се научи да използва оръжие. Не успява да стане пожарникарка, но пък през 1993 г. САЩ и повечето полицейски управления решават да наемат свободни агенти за преследване на престъпници, които са нарушили своята гаранция. По това време е една от малкото жени, които се занимават с тази професия.

Не работи сама, това все пак е по-сложна задача, затова има и още двама партньори – мъже. Играе ролята на заблуден турист в много отношения и така успява да заведе жертвата си до правилното място – засадата. Харви печели малко – около 30-40 хиляди на година. Агенцията плаща и по 10% на заловен нарушител. Тази професия не е най-подходящата за жена, но пък носи емоция, а другото интересно хоби е събирането на мечове, мачетета и огнестрелно оръжие. Любимият ѝ артикул е АК-47.

Звездата ѝ изгрява с една статия на Daily Mail, читателите не са малко, но най-важното е, че сред тях е и Тони Скот, който с удоволствие иска да направи филм за нея. От първата им среща се създава едно по-сериозно приятелство, което продължава до края на живота на Домино. Ловецът на глави развива една слабост към наркотиците и влиза няколко пъти в рехабилитация. Няма резултат от терапията, защото Харви продължава да консумира. Тони Скот инвестира около 30 милиона долара за филма, но на 30 юни 2005 г.

Домино е открита мъртва в апартамента си, а подозрението е, че е взела свръхдоза. По-късно става ясно, че Тони Скот е успял да промени толкова много историята ѝ, че тя самата не можела да се познае. Един от най-големите проблеми за Домино е факта, че са я представяли като хетеросексуална, каквато тя не е била. Някои от близките ѝ признават, че усещането е било по-скоро като ограбване на нейния собствен живот.

Нейните колеги твърдят, че е била най-добрата в тази професия, британският акцент е позволявал да привлича внимание, а уменията ѝ да се защитава са наистина повече от съвършени. Въпреки това, не може да се каже, че този ловец на глави е бил особено щастлив. Някога всички мъже, които са имали интерес към нея, започнали да смятат работата ѝ за опасна и предпочели да не се занимават.

Тя самата трябва да се оправя сама от малка. Няма много приятели, но точно в най-слабия ѝ момент открива ветеран от Виетнам, който я запознава с хероина. Връзката ще я заведе до клиника в Хаваи. Нищо не помага. С продаването на историята се надява, че ще има по-голям успех, но дори и това се оказва горчив плод. Във филма нейният герой ще има партньор – Мики Рурк. Докато тече завършването на филма, властите успяват да я задържат още един път, обвинението е за разпространяването на наркотици.

Домино е освободена под гаранция за 1 милион долара и трябва да носи електронна гривна. Нарушава домашния си арест само на една дата, за да отиде да си купи наркотици и след това всичко е история. Лекарите са сигурни, че е била с някого по това време, но така и не е била сигурна какво наистина се случва. Историята на Домино Харви със сигурност не е една от най-леките, но на финала Холивуд ще заяви, че никога не е правил биографичен филм, а е адаптирал нейната история, украсил е някои кадри и легенди, като на финала се ражда и крайният резултат.

Използва се една много важна част, някога този ловец е бил командирова в Атланта, Джорджия, за да се опита да залови един от 10-те най-търсени хора от ФБР. В реалността Домино не успява да се справи с тази задача, но филмът разказва друга история. Въпреки всичко не е трудно да открием, че самият Тони Скот продължава да прави филмите, които винаги е правил, черни, мрачни и с ефекти и музика, които дълго отекват в съзнанието ни.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име