Intrigi.bg Актуално Какво е да си полицай на първа линия край Варна (СНИМКИ)

Какво е да си полицай на първа линия край Варна (СНИМКИ)

908
0

Варненската кампания “Всеки за всички” разказва историята на Делян Драганов и Борислав Георгиев, които са едни от хората на първа линия на КПП-тата край Варна.

Младши експерт Делян Драганов е командир на екип в I РУ при ОД на МВР – Варна. Той работи в системата на МВР от 2003 година и винаги е бил в униформения състав на Областната дирекция.

Снимка: live.varna.bg

Заедно с колегата си Борислав Георгиев, младши инспектор със стаж от една година, дежурят на контролно-пропускателния пункт на крайезерния път до жп спирката на с. Тополи. На пункта са от две седмици във връзка с противоепидемичните мерки, които са в сила на територията на цялата страна. Двамата са част от полицаите на първа линия, които всеки ден проверяват десетки преминаващи превозни средства през КПП-та край Варна. Въпреки риска, не съжаляват за професионалния избор, който са направили.

Снимка: live.varna.bg

Според мл.експерт Драганов пътуващите вече са наясно с разпоредбите, знаят какво трябва да носят със себе си и проявяват нужното търпение. А на тези, които имат съмнения или въпроси, командирът на отделение се старае да обясни, да помогне, да даде съвет.

Снимка: live.varna.bg

Младши инспектор Георгиев приема предизвикателствата като част от професията. Вярва, че ако всеки спазва указанията на националния оперативен щаб, добрите резултати за всички няма да закъснеят. “Нека хората си остават вкъщи, да излизат при крайна необходимост. За никого не е приятна тази ситуация, но заедно и с търпение ще се справим”, казват те.

Снимка: live.varna.bg

Кампанията “Всеки за всички” е инициатива на Община Варна, която има за цел да представя хора, които работят, помагат, даряват, обучават по време на кризата. От там очакват Вашите истории на [email protected]

източник novavvarna.net

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име