Intrigi.bg Крими Каква е цената на новата „доза“ кокаин, който изплува край „Слънчев ден“

Каква е цената на новата „доза“ кокаин, който изплува край „Слънчев ден“

390
0

Сак с 25 кг и 430 гр кокаин изплува вчера от морето край „Слънчев ден“. Дрогата е с изключително висока чистота, показва експертна справка.

Кокаинът е бил разпределен в 25 пакета със средно тегло 1 кг.

От три произволни  проби от наркотика става ясно, че чистотата на активно действащия компонент се движи в границите между 77,57 и 90,59 процента. Експерти оцениха сака с дрога намерен край „Слънчев ден“ на около 7 милиона лева.

Изхвърленият от морето наркотик е бил открит на пясъка от строителни работници.

Изплувалият сак наподобява тези, открити преди няколко дни в Тюленово и в Румъния. Бил е увит в непромокаема материя и в бразилска спасителна жилетка, така че да се задържи над водата.

Окръжната прокуратура във Варна още вчера е образувала досъдебно производство за контрабандата на кокаин.

Сакът е подобен на намерените пакети с високорисковото наркотично вещество край Тюленово. Делото се води по член 242, ал. 4, във връзка с ал. 2 от НК, тъй като контрабандата на кокаина е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Повече от седмица екипи на МВР, Жандармерията и Гранична полиция обикалят черноморското крайбрежие и търсят подобни пакети. Търсенето е както на брега, така и в морето и ще продължи неопределено време, обясни зам.-директорът на варненската полиция.

Във вторник шест сака с близо 170 кг кокаин изплуваха в морето край Тюленово.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име