Intrigi.bg Актуално Кабинетът в оставка дава на концесия за 15 г. един от най-посещаваните...

Кабинетът в оставка дава на концесия за 15 г. един от най-посещаваните плажове край Варна

361
0

Министерският съвет е решил днес да започне процедура за отдаване на концесия за 15 години на плаж „Кабакум-централен“ край Варна. Според текста на публикуваното решение този срок е обоснован „от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите“, които ще направи бъдещият концесионер и „визията за дългосрочно развитие на морския плаж“. Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е малко над 46.4 хил. лв. без ДДС.

Справка в регистрите на Министерството на туризма показва, че през 2018 г. плажът „Кабакум-централен“ е бил отдаден под наем на дружеството „Менуа 2018“. То е основано през януари 2018 г. от 26 годишната Полина Георгиева с капитал от 2 лв. Година по-късно дружеството е продадено на Николай Дунков. Той има съсобственост в шест компании с предмет на дейност от строителство и търговия до управление на билярдни клубове. Дунков е и член на Българската федерация по билярдни спортове.

Останалите два съседни плажа – „Кабакум север 2“ и „Кабакум север 1“, са отдадени на концесия на дружества, свързани с председателя на партия „Воля“ Веселин Марешки.

„Кабакум север 2“ беше даден на концесия в началото на септември м.г. на дружеството „Булмедикс 2012“. То е обственост на бившия депутат от „Воля“ Андон Дончев, който е смятан за дясната ръка на Марешки.

Седмица по-рано – на 27 август 2020 г. другата по-малка част от плажа – „Кабакум север 1“ беше даден под наем за 5 години на дружеството „Белвекс“, представлявано от майката на Марешки – Веска.
Именно на този плаж се намира прословутият „фитнес клуб“ на лидера на „Воля“, който на практика представлява двуетажна сглобяема къща, построена направо на пясъчната ивица.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име