Intrigi.bg Политика Йотова обори Нинова: Не вярвам БСП да излъчи друга кандидатпрезидентска двойка, формално...

Йотова обори Нинова: Не вярвам БСП да излъчи друга кандидатпрезидентска двойка, формално върви само една процедура

144
0

Познавам добре устава на БСП, Нинова трябва да даде пример да се спазва. Но съм благодарна на българските социалисти и леви хора, които също ни подкрепят. Не мисля, че БСП ще има друга кандидатпрезидентска двойка. Смятам, че сега се изпълнява само една процедура. Не вярвам в конфликт между нас и Нинова. Да се вбива клин между левите и социалистите е неприемливо. Никой не иска с новата формация да откъснат част от електората на БСП. Хората, които говорят по този начин, подценяват социалистите и структурите на БСП.

Това коментира в студиото на Би Ти Ви вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе издигната заедно с Радев за втори мандат. Така тя разсея съмненията, че низовите структури на социалистите в страната могат да инициират издигането на друга двойка за президентската кампания, с което ръководството на БСП би трябвало да се съобрази. 

Ние сме в очакване на излъчването на кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ. Ако аз трябваше да решавам в една такава ситуация, може би лидерът на една партия трябва да излъчи себе си и да поеме отговорност, посочи Йотова и даде за пример Георги Първанов.

Ние очакваме нашите политически опоненти, уважавам всеки, който се е нагърбил да се кандидатира. Защото означава, че има какво да кажеш и да предложиш на хората. Това е било мое верую през всички години, през които съм се занимавала с политика, изтъкна Йотова.

Тя посочи още, че винаги е търсила диалога, защото отчасти притежава нещо много важно – не просто да слуша, а да чува този, който е срещу нея. Освен това винаги е била склонна да търси пресечена точка с всеки, който има различно мнение. Йотова вярва, че колкото повече се уважават взаимно гражданите, толкова по-сигурно е да върнем доверието  в политическата система. 

Йотова засегна и други теми, една от които бе свързана с проблема около невнесения Доклад за възстановяване. По нейните думи може много опасна да се окаже и процедурата по върховенството на закона, защото счита, че от нея зависи отпускането на европейски средства за всяка една страна членка. Именно обвързването на европейските пари с върховенството на закона може да се окаже пречка България да получи европейските помощи и по Плана за възстановяване, за огромно нейно безпокойство все още не е внесен в Брюксел. 

На въпрос кое е мотивирало да се кандидатира отново за вицепрезидент, Илияна Йотова заяви – работата, която искам да довърша.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име