Intrigi.bg Мистерии Йозеф Менгеле – 20 ужасяващи факта за „Ангела на смъртта“ от Аушвиц

Йозеф Менгеле – 20 ужасяващи факта за „Ангела на смъртта“ от Аушвиц

2284
0

ко попитате хората кое е най-лошото нещо, което се е случвало в човешката история, мнозина от тях ще отговорят Холокоста. Ако ги попитате кой е най-бруталният човек, живял по време на Холокоста, най-вероятно ще чуете името Йозеф Менгеле. Наричан „Ангелът на смъртта“, Менгеле е провеждал ужасяващи експерименти върху живи хора, повечето деца.

Историята трябва да се знае и помни, дори ужасните части от нея, за да знаем кои грешки да не повтаряме никога повече. Ето защо днес ще ви запознаем с 25 малко известни факта за „Ангела на смъртта“ и неговите зверства по време на Втората световна война.

Д-р Йозеф Менгеле завършва антропология и медицина в Мюнхенския университет. По време на Втората световна война става германски офицер от SS и лекар в концлагера Аушвиц в Полша. Той е един от хората, решаващи кои от лагеристите да бъдат убити в газовите камери и кои да живеят, като бъдат изпратени на принудителен труд.

менгеле

Ето защо всички се страхували от него и треперели пред думата му. Но едва ли някой е можел да си представи колко по-страшно от това да умреш може да се окаже положението, ако станеш обект от експериментите на Йозеф Менгеле…

„Така и така ще бъдат обгазени… Тази възможност повече никога няма да я има“, казал д-р Менгеле, който е известен с жестоките си експерименти с хора в Аушвиц


Йозеф Менгеле – 20 ужасяващи факта за „Ангела на смъртта“
Семейството на д-р Менгеле било заможно  – Бащата на Йозеф – Карл бил предприемач, а компанията му произвеждала селскостопанска техника. Бизнесът му просперирал и семейството му живеело доста добре в онова предвоенно време в Германия.

https://www.vbox7.com/play:46f2877edb

https://www.youtube.com/watch?v=iuuiB_CmWYc
Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име