Intrigi.bg интриги И Румен Радев жертва на фейк – ползван в мнима реклама на...

И Румен Радев жертва на фейк – ползван в мнима реклама на „Лукойл“

153
0

Президентът Румен Радев е станал обект на измама, съобщиха прессекретариата на държавния глава.

Клип, който злоупотребява с образа и гласа на президента, се върти в онлайн пространството в мнима реклама на „Лукойл“.  Президентската институция е информирала за измамата компетентните институции. Клипът имитира телевизионен репортаж, посочват още от „Дондуков“ 2.

Фалшивото видео е публикувано в 16:13 часа на 7 декември. Използван е запис на Нова телевизия от официално събитие, в което е участвал държавният глава. Страницата, публикувала фалшивото съдържание, е кръстена „Uggd65“ и е създадена на 9 ноември тази година.

В началото на записа се чува как журналист пита Радев дали се налага свикване на Консултативния съвет за национална сигурност. По средата на въпроса обаче започва фалшивият запис, в който „репортер“ моли президента да „разкаже за проекта „Лукойл“ и защо е взел такова решение“.

Ето какво „отговаря“ президентът:

„Заедно с „Лукойл“ стартирахме проект, благодарение на който всеки български гражданин вече може да инвестира в проекти на „Лукойл“ и да получава стабилен пасивен доход от около 500-600 лв. на месец (б.а. тук записът прекъсва и сумата е грешно произнесена, като към поста пише, че става въпрос за 6000 лева).

Отдавна обмислях реализацията на този проект, защото много от нашите граждани винаги търсят проекти, в които да могат изгодно да инвестират, за да получат допълнителен пасивен доход. Разбирам ги, защото това е наистина важно. Първо работиш за парите, а след това – парите работят за теб.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име