Intrigi.bg Крими И ”Еврофутбол” – длъжник на държавата. Четвърта компания на Божков плащала по-малко

И ”Еврофутбол” – длъжник на държавата. Четвърта компания на Божков плащала по-малко

243
0

Още една компания около Божков – длъжник на държавата. Става дума за “Еврофутбол”, в чиято собственост участват братята Боян и Цветомир Найденови.

Комисията по хазарта е съставила акт за нарушение заради плащане на различни от установените такси. По информация на bTV, в декларациите на „Еврофутбол“ за дължимите държавни такси не е попълвана правилната графа.

Такъв бе и случаят с трите лотарийни компании на хазартния бос.

Така държавата е получавала по-малко от реално дължимите такси. За момента от Комисията по хазарта не съобщават колко е губила хазната и за какъв период от време.

В началото на декември Цветомир Найденов подаде сигнали в прокуратурата срещу своя бизнес-партньор Васил Божков за заплахи за убийство и финансови злоупотреби в особено големи размери. В края на месеца Найденов потърси контакт с медии, между които и bTV, за да разпространи сигналите си, което пък навлече гнева на Валери Симеонов. Лидерът на НФСБ обвини двама журналисти от медията в корупция.

В капитала на „Еврофутбол“ чрез свое дружество има участие и жената до Васил Божков – Елена Динева. Тя е обвинена за участие в организираната престъпна група.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име