Intrigi.bg Крими И действащ служител на ДАНС задържан с бившия шеф на агенцията

И действащ служител на ДАНС задържан с бившия шеф на агенцията

147
0

Бившият директор на ДАНС Димитър Георгиев е задържан за бракониерство късно снощи. В момента той се намира в ареста в Благоевград. Георгиев е бил придружаван от още четирима мъжe.

Сигналът за незаконен лов е подаден късно снощи. Полицейски патрул спрял за проверка два джипа на пътя между симитлийските села Сушица и Полена. В един от тях е бил и бившият директор на ДАНС Димитър Георгиев. Мъжете не разполагали с никакви разрешителни за лов.

„Спрели са някои хора, дали са бракониери –  не знам, нямам представа какво е станало. Законно ли е, незаконно ли е – тук има ловно стопанство, може и да е законно, не знам“, каза кметът на с. Сушица Георги Митрев.
В единия от джиповете е намерен труп на диво прасе. Открити са и четири карабини. Вътрешният министър определи задържането на Георгиев като срамно.

„Тази нощ той заедно с още един друг служител на ДАНС, от правния отдел, и с още двама души, с два джипа, с убито диво прасе в една от колите са били на нощен лов. По случая е образувано досъдебно производство. Младият служител на ДАНС, който е действащ, е колега на Бойко Борисов, в Бистришки тигри, играят мач, те спортуват заедно“, заяви Бойко Рашков.

В групата е бил и местен горски служител.

„Той е в нашата ловна дружинка, отговорен е, по принцип върши много работа, организира лова в моята дружинка и има добри отзиви за него“, уточни кметът Георги Митрев.

В обезлюденото село Сушица хората не са разбрали за задържането на бракониерите.

„Аз съм от Крупник и не знам. Той е от Сушица. Не съм чул нищо, не съм видял, аз съм козар. Прасета има иначе“, коментира местния козар.

Разследването на случая продължава. Предстои да се установи при какви обстоятелства е убито намереното животно.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име