Intrigi.bg Политика Ицо Хазарта пак бори Бойко в София, Никола Минчев води в Пловдив

Ицо Хазарта пак бори Бойко в София, Никола Минчев води в Пловдив

213
0

На изборите на 2 октомври в лидерския 25-и МИР в София пак ще се състезават Бойко Борисов, Корнелия Нинова, певецът Христо Петров, познат като Ицо Хазарта и Костадин Костадинов.

Хазарта си заслужава първото място – на последните избори през ноември певецът спечели над 32% от гласовете там и така за първи път от 16 г. отне първото място на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в района. Той пък получи 26% от гласовете.

ПП ще се стремят водачите на листите им да са свързани с града, от който са издигнати за депутати, за да са наясно с проблемите и нуждите на региона, каза бившият вицепремиер Калина Константинова. В тях със сигурност ще влязат и отцепилите се от ИТН в миналия парламент депутати. Засега от тях за водач в Габрово се спряга бившият спортен министър Радостин Василев, но на този етап това не е потвърдено от партията.

Пръв в Пловдив, където на миналите избори водач бе Кирил Петков, ще е бившият шеф на НС Никола Минчев. Там от ГЕРБ начело на листата отново ще е Бойко Борисов. Тази на “Има такъв народ” се очаква да оглави Тошко Йорданов. Традиционно той води и в Пловдив-област.

Ангел Георгиев пък ще е начело на кандидат-депутатите на “Възраждане” в Пловдив вместо Елена Гунчева, която напусна със скандал партията.

От БСП под тепетата ще води Кристиан Вигенин. Нито един общински съветник от социалистите обаче не намери място в пловдивските червени листи. Преди месец и половина съветниците обявиха, че сменят името на групата си на “Автентична лява БСП” – пореден рунд от войната на “Позитано” 20 с бившия бизнесмен Георги Гергов. Затова на протеклите районни и градска отчетно-изборни конференции доверието от тях беше свалено.

Единствената област, която не е излъчила водач на социалистите до този момент, е Кърджали. Там начело на “Промяната” отново ще е Никола Минчев.

ДПС пък по традиция още от времето, в което Ахмед Доган бе в активната политика, залага водач там да е лидерът на партията – в случая Мустафа Карадайъ. А ГЕРБ отново ще номинира ексшефката на 44-ото НС Цвета Караянчева.

Бойко Рашков се готви да застане начело на пернишката листа на “Промяната”, през ноември я оглавяваше Никола Минчев. Там социалистите вече издигнаха Любомир Бонев.

Ескиминистърът на иновациите от “Продължаваме промяната” Даниел Лорер получава пак лидерската позиция във Варна и ще води битка с председателя на “Възраждане” Костадин Костадинов, който е и родом от града. От БСП ще води организационният секретар на партията Борислав Гуцанов, също от Варна.

ДБ, както винаги, до последно умуват над листите си.

През ноември Иванов се отказа от лидерския 25-и МИР и отиде във Велико Търново с идеята да води символична битка там с Делян Пеевски от ДПС, но взе с 3 хил. гласа по-малко от него.

Майките от “Системата ни убива” пък, които пожелаха да влязат лично в парламента, обявиха в неделя, че ще опитат през листите на партия “Изправи се” на Мая Манолова като гражданска квота. Ставаме силен отбор – на биткаджии, ще се преборим най-накрая за закона за личната помощ, обяви Манолова. Първа в лидерския 25-и МИР се очаква да е Вера Иванова от майките.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име