Intrigi.bg Булевард Ицко Финци празнува 10 години от сватбата с млада булка (88-годишният актьор...

Ицко Финци празнува 10 години от сватбата с млада булка (88-годишният актьор се радва на 4-годиишната си щерка)

627
0

„10 години след сватбата с Лиза още съм влюбен в нея. На 22 май ще отбележим деня с разходка, ще си говорим за новите неща – лекциите, които водим с нея по интернет, ще мечтаем като всеки друг път. Щастлив съм, много.“

Думите са на големия актьор Ицко Финци, който само преди дни навърши 88 години. И за него, и за жена му Лиза Боева, която е на 42 години, любовта е изненада, но и най-висшето благо, както се изразява Финци. „Често си говорим, че не вярваме в това, което се нарича „втори шанс“, „трети шанс“. Всеки път е различно, всяка ситуация е различна“, смята Финци.

Ицко Финци празнува 10 години от сватбата с млада булка, 88-годишният  актьор се радва на 4-годишната си щерка

Историята на любовта им тръгва от амбициозния студентски проект на Лиза Боева, чийто ментор е проф. Георги Дюлгеров. „Мегаломански беше“, шегува се Лиза. Тя включила в него дузина известни актьори. Дюлгеров прегледал листата и се пошегувал: „Можеше да включиш и Ицко Финци“, за да й даде знак да не се увлича.

Знайно е, че Финци е изключително внимателен към ангажиментите, които поема. Но Лиза се амбицирала. И наистина поканила Финци за своя студентски проект – нещо, което никой дотогава не бил успял да постигне. Защо Финци приема? Споделя, че сценарият го заинтересувал, а и много се впечатлил от Лиза. И ето, години след това двамата са семейство. Малката Матилда е нещото, което ги свързва най-силно. Тя вече е на 4 години.

„Когато Сами беше хлапе, аз бях денонощно зает със снимки, със спектакли.

Не успях да споделя детството му. Сега с Матилда е различно. Виждам едно малко човече, което навлиза в живота ми и аз му помагам, доколкото мога“, споделя Финци.

Ицко Финци на 86 се готви за второ бебе от 45 години по-младата му съпруга.  Ето влюбената двойка (Снимки): - За Жената

Синът му Самуел от пианистката Гина Табакова е световноизвестен актьор, с изключителна кариера в Германия. Разделят се с Гина, когато Сами е на 13 години. Наследникът на Ицко е 13 години по-голям от настоящата му съпруга и 51 от сестричката си. Именно заради пропуска във възпитанието на сина си Финци днес е постоянно до момиченцето си Матилда, кръстено на майка му. В началото на месеца тя навърши 4 години.

„И тя е тръгнала да се развива в света на изкуството, към балета. Много обича класическия балет. Става все по-смела и във въртенето, и в подскоците“, горд е таткото.  Той сам се впуска да е партьор на малката в света на балета, който тя учи в частна школа, пише „Минаха години“.

„Дойде момент, в който аз трябваше да й партнирам като принц Дезире или като Франц, или като лешникотрошача, да вземам на ръце, да я издигам по много пъти и плавно да я спускам на земята“, разкрива момент от изграждането на дъщеря си като балерина Ицко. Той е толкова всеотдаен, че е готов да прави балетни поддръжки на малката принцеса и да върти пируети до замайване, само и само тя да е щастлива.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име