Intrigi.bg Политика ИТН се срещна с представители на БСП

ИТН се срещна с представители на БСП

183
0

Партията, победител на изборите, „Има такъв народ” продължава консултациите си за съставяне на правителство с останалите партии като днес втората им среща беше с представители на БСП.

От ИТН благодариха на БСП, че са се отзовали на поканата за среща  и подчертаха, че желанието им е да говорят за политики и приоритети и се надяват, че всички партии в Народното събрание ще надмогнат тяснопартийните си интереси и ще говорят за национални интереси. Те

призоваха разговорът да е за политики и идеи, а не за личности.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви: „Смятаме, че диалогът и разговорите ще намерят верния път за решаване на проблемите, които стоят пред българите. Знаете нашата политическа позиция, че трябва да се опитаме да съставим редовен кабинет, че имаме нужда от работещ парламент.

За нас социалните проблеми са приоритет,

подготовката на следващия бюджет, Плана за възстановяване и устойчивост – все належащи въпроси, които изискват висока отговорност и надпартийно мислене, за да можем да постигнем съгласие.

Разбира се стоят и много дългосрочни проблеми за решаване, защото ако искаме дълбоко истински да се промени досегашния модел на управление, то това минава през много сериозни реформи, които изискват и време, и съгласие. Така че ние сме на разположение да разговаряме по политики и по приоритети – краткосрочни и дългосрочни”.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име