Intrigi.bg Политика ИТН видяха общи приоритети и с БСП, а и с ДПС

ИТН видяха общи приоритети и с БСП, а и с ДПС

203
0

„Има такъв народ“ няма разминавания с държавния глава Румен Радев що се касае за най-важните приоритети, които следва да си постави евентуален бъдещ кабинет.

Това заяви след консултациите при президента съпредседателят на ИТН Тошко Йорданов.

По-важното обаче – някои важни общи приоритети присъствали и в декларациите на останалите парламентарно представени партии без ГЕРБ, с които от партията на Слави Трифонов категорично отказват разговори.

„Доколкото разбираме от декларациите на „Демократична България“, „Изправи се.бг! Ние идваме!“, до голяма степен и на БСП, а, и колкото да е странно, дори на ДПС, нещата са едни и същи за всички, независимо от различните политически акценти“, очерта Йорданов.

С оглед на това от ИТН са оптимисти, че именно тези базисни общи червени линии могат да са основа на мнозинството, което да подкрепи техния проектокабинет.

„С оглед на това шансовете да има правителство са добри“, оптимист бе Тошко Йорданов.

Още в днешния ден стартират консултациите между ИТН и поканените парламентарни партии, т.е. без ГЕРБ. „От тях зависи дали ще има нови избори, или не“, отсече Йорданов.

В крайна сметка кабинетът е наш, евентуалният състав на Министерски съвет също ще е наш, тъй като нямаме коалиционни партньори. Ако останалите ги удовлетворява, ще има кабинет“, добави той.

Предстоят консултациите при президента Румен Радев и с останалите парламентарно представени партии в 46-то Народно събрание. Тази сутрин от ГЕРБ обаче заявиха, че няма да участват в консултациите, тъй като това, което се случва няма нищо общо с принципи.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име