Intrigi.bg Актуално Истинско ли е оттеглянето този път: Пеевски продаде и знакови недвижими имоти

Истинско ли е оттеглянето този път: Пеевски продаде и знакови недвижими имоти

513
0

лед като в края на миналата година депутатът от ДПС Делян Пеевски продаде своите вестници и неофициално контролираната от него телевизия „Канал 3“, сега се разделя и с голяма част от имотните си владения, съобщава „Капитал“. Пеевски не е кандидат за депутат за предстоящите избори и за пръв път от над десетилетие няма да е в парламента. Възниква въпросът истинско ли е оттеглянето му този път, след като през 2016 г. Бойко Борисов каза „Пеевски си отиде, Пеевски напуска страната и много скоро вече няма да е дъвка“, но това не се оказа точно така.

В сделка от началото на март е продадено „БЛ – ритейл риъл естейт“, дружество, под чиято шапка в последните години се концентрираха много от ценните недвижимости, свързани с депутата. Това включва емблематичния хотел „Берлин“, който е ползван от него като лична резиденция, дипломатическия клуб в Бояна, терена на бившата софийска фабрика на „Булгартабак“ и много други. Цена по договора няма, но вероятно става дума за активи в порядъка на десетки, а потенциално и на стотици милиони левове.

На 3 март „Ейч пропърти“ купува 100% от „БЛ- ритейл риъл естейт“. Дружеството купувач се притежава от „Джи Ес формула“, а то – от Деян Калинов. Косвените следи сочат, че зад сделката много вероятно стои собственикът на „Инса ойл“ Георги Самуилов.

По-неясният момент е дали това е истинска продажба или поредна мимикрия. Самият Самуилов е сочен като близък до Пеевски, така че сделката спокойно би могла и да е фиктивна, а Калинов да е в ролята на „лице назаем“. След въведените изисквания за деклариране на действителните собственици много от свързваните с депутата компании формално се водят на фирми на мениджърите им, както това например се случи и с „Техномаркет“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име