Intrigi.bg Свят Истинската Людмила от „Чернобил“: Никой не ме попита за истината

Истинската Людмила от „Чернобил“: Никой не ме попита за истината

344
0

Историята на Людмила Игнатенко трогна всички, които гледаха сериала „Чернобил“. Съпругът й Василий е един от първите пожарникари, които отиват в горящата централа. По-късно умира от радиацията, а самата Людмила стои до леглото му, макар и бременна, въпреки предупрежденията на лекарите.

Историята на Людмила не е измислица, ала истинската жена, която стои зад образа в сериала на HBO „Чернобил“ твърди, че никога не е дала позволение животът й да бъде разказан публично, а след премиерата на сериите, тя е получила нищо, освен тормоз.

„Когато чух, че ще правят филм за мен, се почувствах наранена и неспокойна, споделя истинската Людмила пред BBC. –  Имаше хора, които ме преследваха до апартамента ми. Журналисти, които разбиваха вратата и влизаха вътре за да запишат интервюта с мен.“

Когато „Чернобил“ избухва през 1986 година, Людмила е бременна с детето на Василий. То умира 4 часа след като се появява на бял свят. А след толкова много години, след излизането на сериала, Людмила е обвинявана, че е „убила детето си“.

„Питат ме, защо съм стояла до леглото на съпруга си, знаейки, че съм бременна. Но кажете ми, как да го оставя? Мислех, че бебето е в безопасност вътре в мен. Тогава не знаехме нищо за радиацията“, обяснява Людмила. По думите й, след заснемането на сериала, тя е получила предложение да й бъде платено.

„Мисля, че не беше добре от страна на компанията да не се срещне с мен. Имаше обаждане от Москва. Казаха ми, че снимат в Латвия и Киев и искали да се свържат с мен, но не успели. „Искаме да ти дадем 3000 евро“, казаха ми те. Попитах ги, защо, а те отговориха: „Защото съществуваш“, споделя Людмила. По това време снимките вече били приключили, а тя си помислила, че това е някаква шега или измама, защото никой не дава пари за нищо.

Но HBO и Sky, двете компании, които стоят зад „Чернобил“, отричат твърденията на Людмила. По думите им, те искали историите да бъдат пресъздадени максимално достоверно, включително тази на Василий и съпругата му, за това те били в постоянен контакт с всчки, оцелели от катастрофата. По думите им, те общували с Людмила преди, по време и след снимките.

„Людмила имаше шанса да участва в процеса на създаване на сериала. През цялата ни комуникация, тя не изрази нежелание нейната история или тази на Василий да не бъде разказана. Целият екип направи всичко възможно да пресъздаде историята им напълно достоверно и с нужния респект.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име