Intrigi.bg Крими Испания за „Барселонагейт“: Разследването е за пране на 5 млн. евро, замесените...

Испания за „Барселонагейт“: Разследването е за пране на 5 млн. евро, замесените имат някакви връзки с Борисов

151
0

Испанските служби са открили доказателства, от които може да се предположи, че в случая станал популярен като „Барселонагейт“, в който е замесено и името на бившия премиер Бойко Борисов, са изпрани над 5 млн. евро. Разследването е за международно пране на пари.

Това се разбира от заключения, определени като „предварителни“ и събрани в доклад на испанските власти, изпратен до Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).

В тази част от документа е посочено, че в едната проверявана фирма „всички замесени лица имат някаква пряка или непряка връзка с министър председателя на България“, както и че от събраната информация и проведените разследвания „може да се заподозре връзка между Борислава Йовчева и дъщеря й и българските средства, свързани с Борисов“. Испанските проверяващи са написали още, че фактите, сочат „възможни нередности в операциите, наблюдавани в Испания“.

 тази част на доклада няма нито едно пряко посочване на Борисов като директно свързан или проверяван от властите със схемата, но името му (или с предишната му роля на премиер) се споменава многократно като се обяснява какви са връзките му – официални или предполагаеми със замесените.

В нея се съдържат подробности за жалбата, подадена до испанските власти през март 2019г., информация за фирмите и свързаните с тях лица, снимки от публикации от български и испански медии, разказващи за замесените, както и данни какви проверки са извършили местните органи – от полицейско наблюдение до предварителене икономически анализ и чрез „други методи на разследване“. Приложени са снимки и на Борисов – в копията от публикации, или такива, които показват негови връзки със споменати хора.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име