Intrigi.bg Политика Искаха да е по-хубаво, стана както винаги

Искаха да е по-хубаво, стана както винаги

218
0

Управляващите направиха всичко възможно да направят изборите в пандемия още по-сложни. Парламентарният вот е на път да се превърне в хаотичен и след него да остане съмнение за нечестен избор.

След дъжд качулка в ГЕРБ се стреснаха от кашата, която сами забъркаха с Изборния кодекс. Безпрецедентно сложните протоколи ще изискват три пъти повече време за обработка на около 10 милиона числа. Започнаха предупреждения,  че ще има грешки, а резултатите ще закъснеят.

Видяхме и абсурда –  районните избирателни комисии, които трбва да обучават секционните, да не са виждали машините за гласуване. Чухме и заключения, че за хаоса са виновни машинното гласуване, множеството кандидати и преференциалния вот.

Вместо управляващите да се съберат в последния възможен момент да променят Изборния кодекс, те обвиниха опонентите си в саботаж. И удобно забравиха, че точно ГЕРБ диктуваше правилата.

А основания за искане за касиране на вота ще има – и заради хаоса, и в лишаването от право на глас на хиляди карантинирани.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име