Intrigi.bg Политика Искат оставката на Ангелкова заради нереалните условия за малките хотели в условията...

Искат оставката на Ангелкова заради нереалните условия за малките хотели в условията на COVID-19

169
0

Малки хотелиери искат оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова заради непоследователна политика и указанията на министерството за работата на местата за настаняване в условията на COVID-19.

Това става ясно от подписка, инициирана от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Созопол.

19 страници са новите указания за работа на хотелите, изготвени от Министерството на туризма. Те предвиждат в почивните бази да има изолирани стаи за заразени с Covid-19.

Собствениците на хотели трябва да сключват договори с обществени перални, както и договори с медицински центрове. Поставя се изискване да се прави дезинфекция на обектите на всеки час.

Според Мария Рейзи, председателка на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Созопол, тези указания са неприложими за малките хотели и къщи за гости, които са основните почивни бази в курортните селища.

„Правилата за работа са писани само за големите хотели и са неприложими за малките туристически обекти“, заяви пред БНР Мария Рейзи, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Созопол.

Едно от изискванията е в почивните бази да има специални стаи за изолация на туристи, които се заразят с COVID-19. Според собствениците на малките обекти обаче това няма как да се случи. Освен всичко не е ясно и кой ще поема издръжката на турист под карантина.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име