Intrigi.bg Крими Има повдигнати обвинения за жестокото убийство в „Бояна”

Има повдигнати обвинения за жестокото убийство в „Бояна”

200
0

Вече има обвиняем за бруталното убийство в столичния квартал „Бояна”. Става въпрос за 57-годишен мъж, което вече е бил осъждан за причиняване на средна телесна повреда на убитата жена през 2015 г., съобщава DarikNews, позовавайки се на информация от прокуратурата (prb.bg).

Освен това

спрямо него има осъдителни присъд

за убийство при превишаване пределите на неизбежна отбрана и за управление на МПС след употреба на алкохол, съобщават още от прокуратурата.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъжа.

От прокуратурата съобщиха още, че

повдигането на обвинение се е забавило заради пропуски в разследването.

„При преглед на материалите наблюдаващият прокурор констатира, че към момента на докладването им не са били извършени редица действия по разследването – не са били иззети записите от монтираните в близост до местопроизшествието камери за видеонаблюдение, не е било извършено разпознаване на задържаното за 24 часа по Закона за МВР лице от установен свидетел – очевидец, не е била приета по съответния законов ред от вещото лице назначената съдебномедицинска експертиза”, информират от обвинението.

Във вторник 63-годишна жена е била удряна до смърт по главата с каменна плоча посред бял ден в парк „Бояна”. Тя стояла на пейка в парка, когато е била нападната.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име