Intrigi.bg Крими Има отправена заплаха срещу Иван Гешев и друг прокурор

Има отправена заплаха срещу Иван Гешев и друг прокурор

208
0

Главният прокурор Иван Гешев е бил заплашван. В профила си във Facebook той потвърди, че е отправена заплаха срещу него и срещу друг прокурор.

Гешев пише, че тъй като е в отпуск по лични причини, е бил уведомен за заплахата по установения ред и не е запознат с подробности. Изразява увереност, че правоохранителните органи „ще си свършат работата“.

„След всичко, през което минах, след опита за убийство срещу мен, как си мислят, че ще уплашат? Заплахи срещу журналисти, заплахи срещу магистрати, взривове, убийства. Както е казал още в деня на атентата един специалист по тероризъм: Ако държавата не вземе мерки, това ще е само началото“, пише още Гешев.

Публикацията му завършва с „не ме е страх и не бягам, а се бия. Докрай!“.

По-рано днес зам.-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров пред bTV заяви, че след 15 май е забелязал „съмнителни лица и автомобили“ около жилището си. На 15 май Иван Гешев организира пресконференция, на която демонстративно скъса искането за своята оставка.

Според Тодоров има два варианта – да го следи частна структура, или хора от Държавната агенция по технически операции (ДАТО).

„Не е малка вероятността тази частна структура да е свързана с изпълнителите на покушението срещу главния прокурор“, коментира зам.-директорът на следствието. Според него той не прави нищо незаконно и няма основание службите да го проверяват.

Оставката на Тодоров беше поискана от началника му Борислав Сарафов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име