Intrigi.bg Политика Има ли сделка Борисов-Нинова : БСП проваля преговорите за кабинет с безумното...

Има ли сделка Борисов-Нинова : БСП проваля преговорите за кабинет с безумното искане…

495
0

Тайната сделка, която Корнелия Нинова е сключила с Бойко Борисов за общи действия в последен опит за политическо оцеляване и удържане на лостове за криминално обогатяване, за която първо Narod.bg писа, вече дава отровните си плодове.

Понеже Нинова „няма” никаква зависимост от прокуратурата и старата власт на хунтата ГЕРБ, синхронно се случиха три многозначителни неща, които правят явни връзките ѝ със задкулисието, което отчаяно се опитва да оцелее в качествено новата политическа обстановка.

Корнелия категорично е настояла в новото правителство да не бъде дават пост на враг №1 на глутницата Бойко Рашков и така поставя пред реална заплаха съставянето на работещ кабинет, който да продължи реформите и изчистването на държавата от пипалата на ГЕРБ. Причината е предено ясна – ясно заявеното намерение на МВР министъра да продължи да рови кирливите ризи на шайката, което вече застрашава оцеляването на самата Нинова.

В същото време днес дойде новината, че Софийската градска прокуратура, подвластна на единствения оцелял крепител на Баце – Иван Гешев, поискала разкриване на данъчната и осигурителната тайна на вицепремиера.

Докато това се случва, при всяка публична проява на ГЕРБ – десетки пъти през последните 10 дни, дори през устата на подкрепения от партията тотално провален кандидат за президент Анастас Герджиков, непрекъснато се „стреля” по общия враг Бойко Рашков.

Защо? вицепремиерът репресирал техните купувачи на гласове. ДПС хитро се спотайва, но и неговите барони на контролирания вот също гърмят – достатъчен пример е онзи, който беше събрал разни бележки от машини в дома си и бала пари, придружени със списъци на граждани. А такива случаи са повече от 100 в страната, блокирани поради навременните действия на МВР.

По една случайност именно назначеният и държан на поста от ГЕРБ, ДПС и БСП с гласовете им във ВСС главен прокурор не дава ход на десетки разследвания, по които МВР е свършило работата си и „очаква включване” за образуване на дела.

Голямо прегрешение на Рашков е не само ограниченият до минимум платен вот, който накара на повечето места ромските секции на последните два парламентарни избора и президентския вот да опустеят, а активността там да бъде има – няма и 10%, пише 19 минути.

Прочистването на ДАНС и другите служби от „очите и ушите” на Баце също е непростимо за душманите на Рашков. Ударите по показателната за системата на рекет и отнемане на бизнеси от Статуквото група „Осемте джуджета”, по който казус бяха разпитани Петьо Еврото, Митко Каратиста, гербопитекът с мутренски профил Младен Маринов и жената на Еврото – Любена Петрова, явно са мощен дразнител, който активира всички подлоги на ГЕРБ в общ фронт срещу МВР-министъра, включително и отиващата си от политиката Корнелия Нинова.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име