Intrigi.bg Политика Илиян Василев: подгответе за празненства при падането на ГЕРБ, както в Америка...

Илиян Василев: подгответе за празненства при падането на ГЕРБ, както в Америка празнуват загубата на Тръмп

867
0

Сигурен съм, че у нас ще има подобно масово ликуване, като това в САЩ, в момента в който това правителство и тази корумпирана класа падне от власт. Защото това е края на ерата на популистите. Преди това, обаче тези които си мислят, че нещата ще дойдат на мястото си от само себе си, трябва да направят организация и да вдигнат на крак, т.е. мобилизират максимално голямо количество гласоподаватели.

И накрая, право куме в очи. Атакуват „Отровното трио“ за това че имали претенции да станат и политици /нарочно опростявам нещата/. И че били казали, че в бъдещ Парламент ако трябва да ще взаимодействат с всички, които са против ГЕРБ, в това число БСП и ДПС. Това е откровено слабо изказване, което издава че нямат политически опит.


Но, на „стерилните десни“ да им обясня на прост български език.
Голямата цел е смяната на модела, и това дали по едни или други съображения ще се наложи да се взаимодейства с един или друг от „немислимите“, е аксиоматично положение. Защото по-добрата версия ГЕРБ без Борисов е утопия.


Ако питате мен, взаимодействието с БСП е по-скоро техен проблем, защото в техните редици са и Гергов, и Овчаров и още куп „олигарси“ – символи на корупцията у нас. Тоест за да може да се промени Конституцията и ограничи всевластието на Гешев и за да се разследват „собствените“ на БСП олигарси, те трябва да извървят път. Ако не го извървят, ще останат в „съюз“ с ГЕРБ а това само ще оформи политическата смърт на тази формация в стил НДСВ. Така че теоретично въпросът за взаимодействието с БСП виси отвсякъде, при всички случаи не стои на върха на дневния ред, не е предмет на реална политика днес, а е бъдещо вероятно, но несигурно събитие..


За ДПС не говоря, защото дори теоретично не стои въпрос за взаимодействие с тях – защото зад всяко тяхно действие стои целесъобразността на Доган, т.е. корупцията в първо лице. Преди това обаче в ДПС ще трябва да решат как точно ще се вместят в бъдещата политика като представители на Пеевски и Доган. Отново техен проблем и избор – вероятността да се окаже извън история, заедно с БСП не е за подценяване.

Така че се подгответе за празненства и ликуване при падането на ГЕРБ от власт, така както в Америка празнуват загубата на Тръмп. Но те няма да дойдат без вашето лично участие.

Илиян Василев, Фейсбук

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име