Intrigi.bg Крими Изчезналите: Двойният убиец от „Соло“ Илиян Тодоров се „изпари“ някъде по света

Изчезналите: Двойният убиец от „Соло“ Илиян Тодоров се „изпари“ някъде по света

383
0

На 18-ти април преди 10 години, на метри от Съдебната палата в София двама младежи бяха убити.

Кирил Въжаров и Васил Александров бяха намушкани с нож след спречкване пред дискотека „Соло“.

За убийството беше обвинен Илиян Тодоров, разпознат от таксиметров шофьор, който го вози минути след престъплението.

Самият Тодоров е открит няколко дни по-късно – променил е външния си вид, направил е всичко възможно да се укрие.

Пред съда запазва мълчание.

И независимо от изнесените доказателства (вадят се окървавените дрехи на жертвите, представят се записите от охранителните камери), съдия Румяна Ченалова приема, че няма достатъчно основания той да бъде признат за виновен.

Според нея НЕ може да се каже, че Тодоров не е извършил престъплението, но доказателствата срещу него не са достатъчни.

Така, в края на 2011 г. Илиян Тодоров излиза от ареста и повече не се поява в съдебна зала.

Постфактум Апелативният съд отменя оправдателната присъда и го осъжда на доживотен затвор, а Върховният съд я потвърждава.

След прочитането ѝ Тодоров се укрива…

Полицаи издирват Илиян на всички известни им адреси, но от него няма и следа. Баща му твърди, че не го е виждал от година. Беглецът обаче се появява в социалните мрежи. Той пуска клип, в който обяснява, че не е извършил двойното убийство. На записа предвидливо е с очила и брада, така че да не бъде разпознат.

Въпреки че се издирва от родните власти и Интерпол, до ден днешен местонахождението на осъдения не е ясно.


Според оперативна информация Тодоров се „изпарява“ с кола през Гърция, придружаван от приятелка. Според непотвърдена информация оттам се насочва към Англия. След това следите му са засечени в Латвия и Швеция. Разследващи подозират, че през това време касапинът от „Соло“ се е издържал с пари, пратени му от неговите родители.

Според множество други непотвърдени информации Тодоров може да е навсякъде, но според запознати най-вероятно е в страна извън Европейския съюз, откъдето може да бъде екстрадиран. Родителите му твърдят, че нямат идея къде е…Затова пък съдят и печелят дело срещу МВР за това, че в първите месеци от издирването на сина им са били подслушвани.

Поискаха по 15 000 лв., защото СРС-тата им причинили неимуществени вреди и здравословни проблеми. Съдът им присъжда по 2000 лева.

Според близките на убитите обаче, той се укрива с финансовата помощ именно на роднините.

„Бойко, Румене, вие сте мъжки момчета, направете нещо, докарайте го това момченце тук“ Това  призова премиера и президента преди няколко месеца по БТВ Наско Александров, баща на единия от убитите.

„Баща му е лидер на една партията в Перник и има финансовите възможности да му помогне да се укрие“, заяви Александров. „Искам да има възмездие“, допълни той.

За Александров е необяснимо как досега убиецът не е открит и върнат да си излежи присъдата. „Една женичка, съдийка, Румяна Ченалова го пусна срещу една добра сума“, бе категоричен Александров. „Женичката“ се изправи лице в лице с прокуратурата по обвинение, че е извършила длъжностно престъпление, като е забавила протеста на държавното обвинение срещу оправдателната присъда, наложена на Илиян Тодоров и така му е помогнала да се укрие от правосъдието.

Румяна Ченалова

И какво от това?

“Единственото, което ние, семействата на убитите, можем да направим, е да се жалваме на арменския поп. Илиян Тодоров го няма, доживотната му присъда не може да се изпълни. Парадоксално е, че някакъв си човек се изправя срещу целия властови ресурс на държавата. А родителите му осъждат МВР, че са били подслушвани. От морална гледна точка е пълно безобразие.”

Констатацията е на Радмила Въжарова, майка на 21-годишния вратар на националния отбор по хокей Кирил Въжаров.

А Илиян Тодоров е някъде…вероятно много далеч от гнева на почернените родители и родното правосъдие и затворническа система.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име