Intrigi.bg Спорт Изхвърлят Манчестър Сити от Шампионска лига?

Изхвърлят Манчестър Сити от Шампионска лига?

965
0

Изхвърляне от Шампионската лига за неопределен период грози Манчестър Сити. С тази информация гръмна немското списание „Шпигел“, позовавайки се на информации от изтекли имейли, в които става ясно как „гражданите“ заблуждават УЕФА и заобикалят правилата за финансовия феърплей.

Подобно развитие на ситуацията би било голям удар за настоящия английски шампион, който няма да може и да привлича нови футболисти и би срещнал огромни трудности да балансира финансите на клуба без финансовите инжекции на собственика шейх Мансур.

В момента срещу Сити тече разследване, след като през ноември миналата година изтекоха имейли с информация относно това как „гражданите“ получават финансиране от инвестиционен фонд „Абу Даби Юнайтед Груп“. Той е собственост на шейх Мансур.

Правилата на УЕФА гласят, че инвестираните директно средства в клуба от неговия собственик имат строго определен лимит, с който се цели предотвратяване на свръхинфлация на футболния пазар.

Преди два месеца Ив Льотрем, председател на комисията отговаряща за финансовия надзор в УЕФА, обясни, че Манчестър Сити е изправен пред „най-тежкото наказание“, ако се докаже вината на клуба.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име