Intrigi.bg Крими Измамници вършеят по болниците за упоени жертви на катастрофи

Измамници вършеят по болниците за упоени жертви на катастрофи

189
0

Измамници обикалят болниците в страната в търсене на все още упоени от операции след катастрофи жертви на ПТП-та, за да ги карат да подписват различни документи. Такава шокираща информация изнесе шефът на Асоциацията на пострадали при удари Владимир Тодоров в рамките на дни на отворените врати В София и Пловдив какво човек трябва да знае и да прави в случай, че попадне в автомеле.

Председателят на асоциацията Владимир Тодоров коментира пред БНР, че хората не са наясно с правата си, а „никъде не се учи какво се случва след катастрофата“. Той предупреди, че измамници дават на още упоените хора в болница различни документи за подпис.

„Иначе проблемите са свързани с информация по отношение на медицинско обслужване, на Спешна помощ – какво покрива спешната помощ, кой има право, какво трябва да се доплаща допълнително.

Много често трябва да се купуват импланти, остеосинтези – дали ги покрива Здравна каса. След това минаваме към други проблеми, които свързани с досъдебно производство, кой разследва. След това – съдебна фаза – защо се бавят делата. След това минаваме сериозни проблем със застрахователните компании“.

„Има двамата съдебни лекари на цялата област и едно медицинско свидетелство може да се забави до 12 месеца“.

Повечето случаи на ПТП с пешеходец са престъпления по непредпазливост и, ако няма смъртен случай или употреба на наркотици и алкохол, виновният по презумпция не се задържа, подчерта Тодоров в предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“.

Въпреки оповестените акции, много хора шофират след употреба на алкохол и наркотици. Например в инцидента на столичния бул. „Черни връх“ полицията е свършила каквото е трябвало – наложила е глоби за 8000 лева, отнети са контролни точки, свалени са регистрационните номера, но Семерджиев е продължавал да шофира.

„Тук възниква въпросът защо нямаме санкция, която да позволява, при рецидив, на пияни и дрогирани да се отнема автомобила – нещо, което го има в други държави. В 95% – 98% от случаите, ако на някой му вземат автомобила завинаги… все пак в България автомобилът все още е скъпа вещ“.

Тодоров сподели и опит от Норвегия – в почивните дни медиите излъчват клипове, които призовават празнуващите да използват drink and drive услуга или такси, а полицията целенасочено проверява пред питейните заведения.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име