Intrigi.bg Крими Издирват 19-годишен за убийството. Причината за масовия бой в Кюстендил е голямо...

Издирват 19-годишен за убийството. Причината за масовия бой в Кюстендил е голямо количество изпит алкохол, а не етническо напрежение, заявиха от полицията

373
0

Млад мъж беше убит, четирима са ранени при инцидент пред заведение в Кюстендил тази сутрин. Ранените са закарани в кюстендилската болница. Нараняванията им са с нож и с други остри предмети, уточниха от полицията. Чути са и изстрели, твърдят хора, живеещи в района.

Починалият е 35- годишен мъж, следствие на наранявания с нож. По информация на Дарик, той е бил неволен свидетел на инцидента.

Един от ранените е с тежка черепно-мозъчна травма и беше транспортиран в „Пирогов“ в София, каза директорът на болницата в Кюстендил д- р Александър Величков, цитиран от Дарик радио.

В резултат на предприетите действия от полицията, които работят за установяването на участниците в скандала, е блокиран центърът на града, включително и участък от централната улица „Цар Освободител“. Движението се пренасочва. Работата по случая продължава, казаха от полицията.

Скандалът е възникнал между две групи около 7 часа сутринта, когато група роми влиза в конфликт с друга група мъже, разказа репортер на NOVA. 

В Кюстендил бе изпратена и жандармерия. Пътят Кюстендил-Дупница е блокиран от полиция, претърсват се излизащите автомобили от Кюстендил, съобщи БГНЕС.

Причината за масовия бой в Кюстендил е голямо количество изпит алкохол, а не етническо напрежение,

съобщиха на брифинг от прокуратурата и полицията в Кюстендил.

Човекът, нанесъл смъртоносния удар, все още не е задържан и се издирва. Установен е, знаем кой е и от свидетелски показания, и от видеозаписи, предстои задържането му. Той е 19-годишен, от ромски произход и е криминално проявен, с три криминални прояви, две от които са за телесни повреди, заяви комисар Елиан Стамболийски, директор на ОДМВР-Кюстендил.

Задържани са осем лица,

съобщи Камелия Стефанова, ръководител на Окръжна прокуратура – Кюстендил. Работи се в екип – наблюдаващ прокурор и разследващи полицаи, със съдействието на служители на Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

Предстои да се установи дали починалото лице е участник в боя, или е бил случайно на мястото на инцидента.

Предстои проверка на заведението, в което са били лицата, участвали в масовия бой, каза старши комисар Елиан Стамболийски и добави, че заведението ще бъде проверено изключително прецизно по отношение на всички правомощия, които има МВР. Той обясни, че в Кюстендил са изпратени сили на „Жандармерия“ с цел да не се допусне напрежение.

Жители на Кюстендил се събраха на протест

днес следобед на кръговото кръстовище при градския плаж. „Тук сме, защото не сме безразлични. Искаме да покажем съпричастност към семейството на убития днес човек. Целта ни не е да предизвикваме някакво напрежение, а да покажем, че гражданското общество се интересува от това, което се случва и това, че ние имаме позиция. Такова нещо може да се случи на всеки от нас“, каза Елица Димитрова, която е от организаторите на протеста, иницииран в социалните мрежи. Събирането протече мирно и беше охранявано от полиция.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име