Intrigi.bg Актуално Изгониха търговци от Женския пазар, не спазвали мерките срещу COVID-19

Изгониха търговци от Женския пазар, не спазвали мерките срещу COVID-19

191
0

Прекратиха договорите на трима търговци на Женския пазар заради неспазване на противоепидемичните мерки за борба с COVID-19, съобщиха от общинското дружество „Пазари Възраждане“, което стопанисва Женски пазар и пазар „Димитър Петков“.

Част от строгите допълнителни мерки, които предприятието приложи според заповедта на кмета на София за въвеждане на засилени противоепидемични мерки на територията на тържищата в столицата, включват изискване към търговците задължително да носят предпазни маски и ръкавици, да дезинфекцират работното си място и да спазват дистанция от 2 м. при търговия. В противен случай следва именно незабавно прекратяване на наемните отношения.

Женският пазар и пазар „Димитър Петков“ отвориха врати днес при засилени противоепидемични мерки за борба с COVID-19 и в следващите два работни дни, в които тържищата могат да функционират според заповедта на здравния министър, ще бъдат прилагани още по-строги правила за организация на работа и достъп на клиенти в пазарните площадки. 

Като извънредна мярка, за да се избегне струпването на хора на едно място са отцепени и контролирани улиците, пешеходните зони и градинките около пазарната площадка на Женския пазар.

Охраната на пазара и представители на СДВР патрулират около пазарната площадка и реагират, ако видят, че някой не спазва дистанция.

Движението е еднопосочно с пропускателен режим с КПП на входа и на изхода на пазара. Допускат се по 80 човека в зеленчуковата зона. Входната точка е откъм ул. „Св. Св. Кирил и Методий”, а изходящата, е откъм бул. „Сливница“.

От ръководството на общинското дружество призовават възрастните хора да пазаруват в ранните часове.

Чешмичките на територията на Женския пазар са снабдени с течен сапун и са превърнати в пунктове за дезинфекция. На територията на тържището са монтирани допълнително и още две мобилни чешми.

Дезинфекцията на пазарните площадки се прави след приключването на работния ден и се комбинира с миене на цялата територия. Продължава осигуряването на нужните лични предпазни средства – защитни маски, ръкавици, дезинфекционни разтвори на спиртна основа на служителите и на търговците на двата пазара.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име