Intrigi.bg Актуално Извършиха животоспасяваща операция на Стоянка Мутафова

Извършиха животоспасяваща операция на Стоянка Мутафова

330
0

97-годишната Стоянка Мутафова е била оперирана миналия понеделник след усложнение от възпалена жлъчка

„Беше с висока температура, но успя да я смъкне. Това говори, че вече няма инфекция. Започна да се подобрява“, каза за „24 часа“ нейната дъщеря Мария Грубешлиева-Муки. Великата актриса е имала сепсис като усложнение от възпалената жлъчка, което е наложило да бъде отстранен жлъчният мехур.

Тя е неотлъчно до майка си. Операцията е била на 21 октомври и е продължила 3 часа. Щом излиза от операционната, легендарната актриса е напълно адекватна. „Говореше и ми каза: „Обичам те!“, разказва дъщеря ѝ. Не след дълго състоянието на Мутафова се влошава, свързват я към системи и дихателен апарат, а в последствие вдига температура – 38 градуса, която бори 10 дни с антибиотици. Едва вчера успява да я смъкне.

Мутафова вече е контактна и диша самостоятелно, но трудно успява да се храни без помощта на дъщеря си. Лекарите не дават обещания, че може да бъде изписана скоро. „Тя е много силна. Много се надявам, че няма да се предаде“, казва Мария Грубешлиева.
 
Това е третото влизане на 97-годишната актриса в правителствена болница. По-рано тази година тя премина през операция за поставяне на пейсмейкър, а веднъж влиза и заради оплаквания от болки в кръста. „По-тежко лято не съм изкарвала през целия си живот“, добавя дъщерята на актрисата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име