Intrigi.bg Актуално Извънредно положение заради наш самолет в Израел

Извънредно положение заради наш самолет в Израел

228
0

Извънредно положение беше обявено на израелското летище „Бен Гурион”, в Тел Авив, в очакване на кацането на пътнически самолет на българска авиокомпания, съобщи „Дойче Веле” (Deutsche Welle).

На борда на самолета на частната компания, изпълняваща чартърен полет, има 152 пасажери, а машината е с тежки повреди на колесниците.

Местни медии съобщиха, че самолетът ще лети ниско, за да могат експерти да инспектират щетите преди кацането. Очаква се и военни самолети да излетят, за да докладват за повредите на самолета.

Embedded video

Israel News Feed@IsraelHatzolah

Tel Aviv: Emergency services are on high alert as a flight with 152 passengers onboard from Cologne, Germany is expected to land shortly in Ben Gurion Airport with severe landing gear damage.1413:53 PM – Jul 1, 2019175 people are talking about thisTwitter Ads info and privacy

Повече от 100 линейки и пожарни бяха поставени в готовност на летището.

Самолетът Боинг 737 на българската авиокомпания „Електра еъруейз” е излетял от Кьолн, където наземния персонал на пистата е съобщил за видими парчета гума и други отломки от самолета на пистата, след като машината излетяла.

Израелски медии съобщиха, че самолетът е успял да кацне безопасно, няма пострадали. Повечето от 146-те пътници са били израелци. Екипажът от 7 души е български. Полетът от Кьолн до Тел Авив е чартърен, като българската компания често е наемана да лети с този самолет по същия маршрут.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име