Intrigi.bg Крими Извергът от Румъния горил жертвите си в крематориум

Извергът от Румъния горил жертвите си в крематориум

625
0

окиращи подробности за жестокото убийство на 15-годишната Александра Мъчешану оповестиха властите в Румъния, пише Блиц. Младото момиче изчезва на прибиране от училище. След като не могат да се свържат с нея по телефона, родителите й подават сигнал в полицията, за да може да започне издирване. 

Александра Мъчешану

Оказва се, че Александра се е качила на нелегално такси, шофирано от 65-годишния сериен убиец Джордже Динча. Той откарва момичето насила в къщата си в град Каракал, където го изнасилва и подлага на нечовешки мъчения. 

След огледа на Къщата на ужасите, както я наричат в Румъния, се оказва, че Джордже Динча си е направил своеобразен крематориум, където е изгорил тялото на Александра. Сред изпепелените останки полицаи намират части и от друго тяло, а по-късно – и от трето.

Засега е със сигурност доказано, че сред жертвите на мъжа е и 19-годишната Луиза Меленку, студентка от Техническия университет в Крайова. 

Луиза Миленку

В момента разследващите се опитват да установят на кого принадлежи откритото трето ДНК. Случаят е поет от специализираната румънска служба за борба с особено тежки престъпления. 

Джордже Динча е направил самопризнания за убийствата на Александра 
и Луиза

Очаква се жертвите на Джордже Динча да се окажат много повече. За последните няколко години в района са изчезнали над 30 млади момичета и е напълно възможно някои от тях да са били отвлечени от мъжа. 

Ужасяващият случай стана повод Румъния да се разтърси от протести и доведе до отстраняването на висши полицаи. Напусна и новоназначеният министър на вътрешните работи, който бе на поста си само от десет дни, преди да се разрази скандалът.

Това, обаче, не успокои недоволните граждани, които продължиха да протестират, настоявайки за оставка на цялото правителство, което е от партията на социалдемократите.

Така младата и жестоко убита Александра се превърна в обединител на хората, които протестират за правото си да бъдат защитавани от държавата, в която живеят. 

Отвлеченото момиче е успяло да се свърже три пъти на телефон 112, но така и не е получило подкрепа. С напредване на разследването около действията на полицията на бял свят излизат още скандални обстоятелства. 

Роднини на Александра твърдят, че когато са потърсили съдействие от полицията за издирването ѝ, им отговорили, че ще трябва да си платят, ако се окаже, че тя е избягала сама. Те разкриват, че никой не е подходил сериозно към тях и това също е забавило издирването. 

Медиите в Румъния разпространиха и стенограма от разговора на Александра с дежурния в Каракал полицай. От нея става ясно, че той е подходил абсолютно несериозно и непрофесионално. Дори кара уплашеното момиче да затвори телефона, докато то, разплакано, моли човека отсреща да остане с нея. 

Така от подаване на сигнала до издирването на адреса, където е била държана Александра, минават часове, докато накрая вече е прекалено късно. Дори и тогава се стига до още един абсурд. Когато намират къщата полицаите не влизат вътре, защото според новите закони нямат право да извършат това без съдебна заповед и чакат още излишни часове, докато не получат документа. 

Случаят е още по-скандален, защото тайните служби в Румъния биха могли да получат информация за адреса на „къщата на ужасите“ с точност до три метра, но поради действащото законодателство не са имали право да си сътрудничат с полицията.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име