Intrigi.bg Крими Игри на имунитет: Ще успее ли да излезе Банева от ареста?

Игри на имунитет: Ще успее ли да излезе Банева от ареста?

743
0

Арестуваната за пране на пари Евгения Банева ще се включи в надпреварата за място в Брюксел. Новината съобщи съпругът ѝ Николай Банев, който е с нея в следствения арест. Това задава въпроса дали имунитетът на кандидат за евродепутат ще изведе Банева от килията.
Лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева коментира, че има няколко така наречени олигарси, които в момента са клиенти на специализирания съд.

Резултат с изображение за Татяна Дончева

„Това, което се прави с всички тези процеси, е да се преразпредели имущество, раздадено някога на куфарчета. Темата с Евгения и Николай Банев трябва да се разглежда преди всичко в контекста на това има ли доказателства по делото, има ли доказателства за пране на пари и присвояване“, каза Дончева в „България сутрин“.

Относно скандала, предизвикан от разговори по телефона, провеждани от Николай Банев от ареста, Дончева заяви, че според нея всички арестанти имат мобилни телефони и телевизори, и трябва арестите у нас да придобият вид какъвто имат в Европа.

Лидерът на „Движение 21“ коментира и казуса с министъра на културата Боил Банов и разногласията между управляващи и опозиция.

„Не е нападение. Това е запис, който съществува. Доказва се просто със съответната експертиза. Поведението на Боил Банов е поведение на гузен човек. Фактът е факт – имало е забавяне, направили са документи с невярно съдържание, с които са отчели работата, за да не се плаща неустойка от фирмата“, заяви Дончева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ спецсъдът в този му вид не съответства на европейски критерии. Според нея въпросът е не дали ще се появят още записи, а дали това, което се изважда на показ, е нашият живот и дали той ни харесва, защото управлението налага този начин на живот.

„Румен Радев следва правилна линия и от името на държавна институция дава гласност на настроения, които владеят много хора. Проблемът е липсата на инструменти, с които да причинява политически процеси“, заяви Дончева относно действиято на президента.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име