Intrigi.bg Крими Иво Прокопиев пред съда: Не разбирам в какво съм обвинен

Иво Прокопиев пред съда: Не разбирам в какво съм обвинен

265
0

„Не разбирам в какво съм обвинен. Как може да има обвинение в криминално престъпление при изразяване на мнение на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, чийто решения не са задължителни, а консултативни“, попита бизнесменът Иво Прокопиев, който дава обяснение пред Специализираният наказателен съда по сагата с приватизацията на EVN, предаде БГНЕС.

Подсъдимият обясни как и защо „банките ограничили достъпа до кредитите“ и защо била настъпила „кредитната суша“. Прокопиев надълго и нашироко разясни причините, довели до въпросната финансова криза и подчерта, че с тази сделка е бил намален държавният дефицит във въпросната година.

Обяснения по делото чрез скайп връзка дава и Симеон Дянков. Очаква се същото да направи и сегашният кмет на район „Средец“ Трайчо Трайков, които заедно с още трима от фирмата на Прокопиев – „Булброкърс“ са подсъдими.

Прокопиев, Дянков и Трайков са подсъдими за продажбата на 33% държавен дял от дружеството EVN през 2011 г. по предложение на Прокопиев, нанесла щета на бюджета в размер на 21 000 000 лева.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име