Intrigi.bg Крими Иван Гешев с подробности за днешните акции в „Кинтекс“ и завода на...

Иван Гешев с подробности за днешните акции в „Кинтекс“ и завода на Арабаджиеви

889
0

В хода на инспекция са констатирани нарушения и данни, които може би представляват състав на престъпление. Това беше причината за днешната акция в „Кинтекс“.

Това каза на извънреден брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев, който коментира днешните акции на специализираната прокуратура. „Знаете, че дружеството „Кинтекс“ е държавно. То сключва сделки с държави като Индия, да кажем. Поръчките се изпълняват от български оръжейни производители. Те съвсем случайно изпълняват некачествено тези поръчки и съответно, да кажем Индия, иска неустойки, които се трупат на държавната фирма „Кинтекс“. Сигурен съм, че това е съвсем случайно. Но самите оръжейни производители се възползват, защото произвеждат по-евтино всякакъв вид оръжие и така печелят. Утре ще се прецени дали ще има привлечен някой за обвиняем. Материята е сложна и не очаквайте незабавни резултати. В случая говорим за милиони. Няма да цитирам имена на тези оръжейни производители, защото не съм наблюдаващ прокурор и не съм съвсем запознат. Говорим за три фирми, които са произвеждали некачествено“, разкри Гешев.

„Последните два дена бях в съдебни заседания по делото КТБ. Не съм запознат достатъчно с данните относно Лозан Панов и не мога да коментирам неговата обвързаност с фирма „Артекс“. Относно акцията „Захарния комбинат“ в Пловдив говорим за претърсвания на седем адреса на лица, които са в периферията на организираната престъпна група от семейство Арабаджиеви. Иззети са много интересни документи за офшорки, иззети са и конфигурации. Към момента са привлечени като обвиняеми двама души. Техните престъпления са данъчни. Те не са членове на престъпната група, а по-скоро са изпълнявали заповеди на престъпната група организирана от Арабаджиеви. Не мога да кажа кога ще бъдат екстрадирани Арабджиеви от Испания. Говорим за държава от ЕС и предполагам, че ще отнеме 2-3 месеца. Нямам притеснения за тази процедура. Видяхте какво стана с Димитър Желязков, видяхте какво стана със семейство Баневи. Не се притеснявам“, категоричен беше Иван Гешев.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име