Intrigi.bg Актуално Иван Гешев пред „Панорама“: Делото за чекмеджетата продължава

Иван Гешев пред „Панорама“: Делото за чекмеджетата продължава

213
0

Делото по чекмеджетата продължава. Това заяви в предаването „Панарома“ главният прокурор Иван Гешев. Така той коментира докъде е стигнало разследването на снимките с чекмеджетата, пълни с евро и злато от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

Гешев посочи, че не се страхува, че неговата оставка може да е цената на политическия компромис за изход от кризата.

Иван Гешев посочи, че политиците отново се опитват да овладеят прокуратурата. Аз ще продължавам да отстоявам нейната независимост, посочи Гешев.

Няма дело „Магнитски“, има санкции. Шестима човека попадат под тях. Срещу четирима от тях бяха предприети действия още преди тези санкции. Основният критерий е дали има доказателства, а за да се стигне до тях, някой трябва да разкрие престъпление и това са МВР или службите за сигурност. Ако някой смята, че спрямо Пеевски, Божков, Цветан Василев има разлика – няма никаква, има еднакъв подход на съдебната власт. Това заяви в интервю за „Панорама“ главният прокурор Иван Гешев.

„Поискали сме информaция от САЩ, такава не получихме с изключение на тази, която е публично известна. Не виждам проблем, ако има убедителни доказателства или разкрито престъпление, прокурор да разследва депутата Пеевски или който и да е“, добави той, като подчерта, че не бива да бъде нарушавана презумпцията за невинност до доказване на противното.

Обвинител номер едно бе категоричен, че страната ни е покрила критериите за членство в Шенген. Той коментира и твърденията, че наш граничен полицай е стрелял по бежанец. По думите му, няма данни това да е истина.

„Задължение на институциите е да работят за българските граждани. Това и дълг. Заплатите ни плащат българските граждани. Гражданите очакват борба с престъпността и тези, които тровят децата ни. Лични отношения не могат да са по-важни от интереса на хората. Никога не са били недосегаеми нито дребни риби, нито акули. Спрямо всички лица, работим по еднакъв начин“, коментира Гешев по повод проведената акция „Бяло“.

За случая „Семерджиев“, главният прокурор бе категоричен, че съдебната власт не е предоставяла „чадър“. „Ние сме безкомпромисни и не правим разлика“, заяви той.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име