Intrigi.bg Крими Иван Гешев подпука ДАЛАВЕРИТЕ на МО и Юлиян Димов, започват тежки проверки...

Иван Гешев подпука ДАЛАВЕРИТЕ на МО и Юлиян Димов, започват тежки проверки на измамите

227
0

Главният прокурор Иван Гешев лично се заема с далаверите, които се въртят между корумпирани чиновници от Министерството на отбраната и скандалния „бизнесмен” Юлиян Димов.

Към момента обвинител №1 вече е разпоредил щателни проверки на всички обстоятелства около скандалните обществени поръчки, в които участва в разрез със закона „Авто Инженеринг Холдинг Груп” на нарочения за предприемач Димов.

При разплитането на поредния скандал, в който се замеси името на далавераджийската фирма, се оказа, че чиновници от военното министерство са спестили над 260 000 лв. на дружеството, нанасяйки щети на бюджета.

Става дума за сключен на 19.12.2018 г. договор между „Авто Инженеринг Холдинг Груп” и Министерство на отбраната за доставка на 12 автобуса за 2 083 488,48 лв. (ДОКУМЕНТЪТ ТУК) със срок за изпълнение 89 дни от подписването му, т.е., до 10 март 2019 г.

Далаверите на Юлиян Димов вече са в ръцете на обвинител №1

Оказало се обаче, че хората на Юлиан Димов не могли да изпълнят доставката. Независимо от това от ведомството на Красимир Каракачанов продължили да правят реверанси към дружеството и си затваряли очите, без да прекратят скандалния договор почти година – чак до 16.10.2019 г., когато най-накрая контрактът със скандалната фирма е скъсан.

Според договора при просрочие, продължило повече от 100 дни, МО е длъжно да наложи максималната санкция за забавянето, която е в размер на 20% от стойността на договора – или 347 248.08 лева. Именно тази сума е трябвало да постъпи в бюджета на военните, но…


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име