Intrigi.bg Актуално Ибряма: Обиден съм! Дават се помощи на музиканти, които не могат да...

Ибряма: Обиден съм! Дават се помощи на музиканти, които не могат да свирят!

274
0

„Господа народни избраници, политици! Моля ви да не забравяте народните музиканти на България,  не загърбвайте националната ни  самобитност. Тези хора са дали много на страната ни. Моля, не ги забравяйте! Аз лично съм разочарован, обиден съм, защото се оказа, че помощта, която ще получат музикантите от държавата за това, че не могат да свирят, е само за рок, поп и джаз изпълнители. Но защо само за тях?“

С тези думи към управляващите се обърна известният виртуоз на кларинета Иво Папазов – Ибряма, който прочу страната ни в края на 80-те, когато успя да подпише договор с Британския лейбъл Ханибал Рекърдс, с който издаде два албума със смесица от джаз, тракийска народна, циганска и турска музика, а след промените свири по цял свят в сътрудничество с най-добрите джазмени на няколко континента.

Ибряма споделя, че животът на музикантите през последните години е много тежък.

„Какво да кажа на моите приятели народни певци, които ми се обаждат за помощ, а аз нищо не мога да им кажа, нито да направя! Ето затова се зарадвах когато научих за инициативата на Рут Колева и на други за подкрепата на музикантите. Време беше някой да предприеме нещо. А то какво било? Оказа се, че помощта е за рок, поп и джаз музиканти, е, защо само за тях? Ами то има и класически музиканти, а те? Не бива така!“, възмущаваше Ибряма.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име