Intrigi.bg Крими Златко Баретата в съда заради афера с проститутки

Златко Баретата в съда заради афера с проститутки

1254
0

Златко Баретата ще бъде извикан като свидетел в съда по делото, станало известно като „Нежния октопод“. То е срещу Димитър Митров-Полицая и още 31 обвинени лица. 
Прокуратурата ще иска разпит на Баретата, защото според данни, с които разполага държавното обвинение, Иванов е стартирал гангстерската си кариера през 90-те години рамо до рамо с Полицая.

Между 1993 и 1997 г. Златомир Иванов и Полицая са работили заедно, създавайки първите организирани бардаци в България. Те са били в района на Централна гара в София. Едновременно с това и двамата имали и легални бизнеси. По същото време Баретата основава застрахователното дружество „Аполо и Болкан“, а Митров заработва като охранител в нощния бар на хотел „Родина“.

Тънкият момент бил, че Полицая никога не е работил като охрана, а се занимавал с жрици на любовта, които да обслужват заможните клиенти на елитния по онова време хотел.

Двама от основните свидетели по делото обаче са получили заплахи и са оттеглили показанията си срещу Митров. Това са Ирена С. и Филип Аврамов. Ирена е работила в бардак на Полицая в столичния квартал „Бояна“, където се е осъществявала т.нар. „елитна проституция“. Аврамов пък е бил пезевенк в цялата организация.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име