Intrigi.bg Политика Здравният министър удължи противоепидемичните мерки в страната

Здравният министър удължи противоепидемичните мерки в страната

271
0

До 13 май се удължава срокът на въведените противоепидемични мерки на територията на България, става ясно от заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Като мотив за решението е посочена усложняващата се епидемична обстановка у нас, свързана с разпространението на COVID-19.

Преди седмица по предложение на Министерския съвет и Народното събрание удължи извънредното положение до 13 май заради разпространението на коронавируса, което бе въведено с решение на парламента на 13 март. Първоначално то трябваше да е 13 април.

Докога ще продължи извънредното положение, както и мерките, следващи от него, власите решават в зависимост от ситуацията с разпространението на вируса.

Здравният министър издаде и заповед, която касае обработващите селскостопански площи и собствени земеделски имоти.

Шофьорите на транспортни средства, които превозват сезонни земеделски работници до обработваемите площи, трябва да представят служебна бележка от работодателя съответните работници. В нея трябва да е посочен маршрутът и списък на пътниците.

Работодателите, от друга страна, са длъжни да осигурят на работниците лични предпазни средства, в т.ч. защитни маски за лице и ръкавици. А превозвачът има задължението да дезинфекцира транспортното средство своевременно.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име