Intrigi.bg Политика За чилийците и чехите – Апостола, а за нас – Фандъкова, Менда...

За чилийците и чехите – Апостола, а за нас – Фандъкова, Менда и Валерката

326
0

Фандъкова спечели изборите. С тънки и дебели хватки, които прокуратурата няма как да забележи от висотата на Олимп. Победителката Фандъкова, която обеща светло бъдеще, детски площадки, мед и масло за всеки беден и стар, супер болници за болни и настинали, паркинги и гаражи за коли и тротинетки, училища и детски градини вече отключи рога на изобилието.

Благите вести започнаха с увеличаване данъкът за колите в София според тяхната мощност и стандарт за екология. Приходите, каза Нейно величество, ще отидат за подобряване улиците в кварталите и за нови превозни средства за транспорт.

Но това не е всичко, драги щастливци, Фандъкова вдига и данъците върху сделките с имоти и коли. Още пари ще се съберат от нас, за да подобри Данчето нашият живот.

Ликуй, народе, както се казва. И ако другите градове и столици си имат кметове, ние си имаме майка. Това е истината, защо да я таим?

И докато ние тук се къпем в благоденствие и изпълнени обещания, от далечно Чили долетя страшна вест: в столицата Сантяго понечили да вдигнат цената на билетчето за метрото в пиковите часове с 4 процента. И станало страшно. Чилийският пролетариат грабнал спрейове и коктейли „Молотов“ и се изсипал на улиците. А срещу него жандармерия, полиция и военни. И станала мътна и кървава, ви казвам. За няколко дни – 18 загинали, над 200 ранени и над 2600 арестувани! Заради някакви 4%, на билетчето, бе, хора. Е, няма да има увеличение и дори правителството обеща 20 на сто увеличение на заплатите и пенсиите, но чилийците не мирясват.

Ами в Чехия… Само в Прага излезли над 300 хиляди. Те пък бесни, че се краде от еврофондовете. Братя чехи, ако у нас се протестираше за такива неща, досега трябваше пет граждански войни да са избухнали. Но не са. Тук цари консенсус: шайка айдуци крадат, а всеки втори търка талончета и чака да стане милионер. Който не търка – айде при прокурора, данъчните, КОМПИ-рите, милицията… Нема лабово.

Заради тази любов и разбирателство правителството е казало на Фандъкова и други кметове да вдигат данъците, а пък властта щедро отпуска по 40 лева на беден пенсионер за Коледа! Няма протести, няма жертви, няма пълни болници с ранени.

Явно чилийците и чехите не ги разбират тези работи.

На 19 февруари ще видим Фандъкова пред паметника на Апостола. Ще го похвали, милия, за саможертвата, но ще спомене скромно и как ГЕРБ и тя изпълняват неговите завети. Направо ги преизпълняват.

Прибавете към горепосочените народолюбиви дейности и тези на дуета Менда Стоянова – Валери Симеонов (той бе повишен в заместник-председател на парламента) за регистриране на „временни туристически обекти“, в които използваната тоалетна хартия трябвало да се заменя с нова – какво откритие само – и ще ви стане ясен целият епичен разцвет и „аромат“ на политическата флатуленция…

На това токсично зловоние реагират шепа антигешевисти и майките от „Системата ни убива“. И медсестри. Толкоз.

Затова ако Дякона видеше каква „чиста и свята“ сме конструирали, сигурно щеше да поиска да умре още веднъж или пък да вземе чилийски паспорт и да се изнесе към Латинска Америка…

Д-р Димитър Попкутуев

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име