Intrigi.bg Булевард За женската завист и други демони: истината зад една от най-известните снимки...

За женската завист и други демони: истината зад една от най-известните снимки в историята

198
0

В социалните мрежи често попадаме на една снимка, която се приема като символ на женската завист и е придружена с цитати като „Щом говорят, значи завиждат, а щом завиждат, значи има за какво!“

Днес няма да се опитваме да отричаме истинността на подобни послания, а просто ще докажем, че понякога нещата не са такива, каквито изглеждат.

Виждаме изкусителна блондинка, от която струи сексапил, увереност и завидно пищен бюст, а до нея, сякаш в сянката на русото ѝ очарование, бледнее образ на не особено надарена брюнетка, чийто мрачен и злобеещ поглед се е стрелнал не където трябва. SaveSala66Sala66Sala66 (Publicaciones etiquetadas como sophia loren)

Първо, дамата вляво не е някоя посредствена брюнетка, а самата София Лорен. А партито, на което присъстват, всъщност е в нейна чест. Но нека започнем отначало.

Годината е 1957. Иконичната актриса току що е сключила договор с Paramount. За да отпразнуват успеха, американската филмова компания организират бляскаво събитие в Бевърли Хилс и включват в списъка с гости различни представители на холивудския хайлайф. 

Цялата женска завист е събрана в една снимка! Вижте! – zvezden.com

И така в списъка попада Джейн Мансфийлд – накратко, американска актриса, която работи и в нощен клуб, пее и е един от първите модели на Плейбой. Става известна с прекомерния стремеж към публичност в личния си живот и кратката си, но запомняща се звездна кариера, белязана с награда Златен глобус.

Години по-късно, самата София Лорен разказва за впечатленията си от този (нежелан за нея) сблъсък с блондинката:

„Тя се устреми право към моята маса. Знаеше, че всички ни гледат

Истинската женска завист в една от най-известните снимки на София Лорен -  За Жената


„Просто вижте снимката – къде са очите ми? Те гледат към нейните зърна, защото очаквам всеки момент да ми паднат в чинията.“

На други снимки от събитието се вижда как двете актриси се усмихват и се държат приятелски, но истината е съвсем друга:

„Може и да има други кадри, но тази снимка показва точно как се чувствах.“

София Лорен споделя, че и до ден днешен много нейни почитатели продължават да я молят за автограф върху копия от иконичната фотография. Тя обаче отказва:

 „60 години по-късно, аз все още отказвам да се подпиша върху тази снимка. Не искам да имам нищо общо с това. А и решението ми е в знак на уважение към Джейн Мансфийлд, защото тя вече не е сред нас (актрисата загива при пътна катастрофа през 1967г.).“

И в този ред на мисли, предизвикваме ви да погледнете тази снимка още веднъж. Виждате ли вече това, което и ние?

В живота ни ще се сблъскваме с много Джейн Мансфийлдки, които се опитват да минат по прекия път и да греят с чужда светлина. На тях и на тези, които споделят снимката и издигат в култ красивата жена с постредствен светоглед, ние ще отвърнем на клишето с друго клише:

„Да бъдеш елегантен, да имаш класа и стил не означава да се набиваш на очи, а да останеш за дълго в паметта на другите“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име